ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМнения

В общинския съвет: Ай сиктир и политиката, светът е футбол!

Футболните предпочитания пренаредиха местния парламент

Тотев и Славчо викат за Италия, Гърневски и Радев залагат на Германия

Хърватия шампион, хвърли бомбата Тодор Кръстев. Наско Узунов търси изненадата в Белгия

Каназирева стиска палци за Европа срещу Южна Америка

Цар футбол измести Царица политика в общинския съвет днес. Сесията в местния парламент протече вяло, без интересни точки и кой знае какви дискусии. Очевидно старейшините обмисляха случващото се в големия парламент и сигналите, които идват от жълтите павета и хич не им бе до местните дребни боричкания. Но дори големият политически пасианс не бе на чело в дневния ред. Ай сиктир и политиката, светът е футбол от днес, атакува представителите на всяка от политическите сили в ОбС човек на Под тепето. И без да бяхме вкарали умишлено в темата за Световното съветниците, повечето от тях четяха спортната преса в очакване на откриването и първия мач между Бразилия и Хърватска тази вечер. Коментираха предстоящите футболни битки в Южна Америка, чертаеха прогнози, анализира и спореха.

Анкетата на Под тепето сред старейшините тотално пренареди местния парламент. По предпочитания лявото и дясното се доближиха много. Отколешни политически неприятели разкриха еднакви пристрастия. Като настоящия и бившия кмет например, или пък вечните опоненти Гърневски и Радев, които залагат на един национален отбор в предстоящия Мондиал.

Коцето Георгиев над специализирано издание за МондиалаЛагерът на социалистите е толкова разнопосочен и разнообразен, също като вътрешнопартийните разногласия на Позитано в момента. На тоталната изненада залага Тодор Кръстев. Неговият фаворит за световен шампион е… Хърватия. Играят със сигурност на финал. Слушайте ми думата, имам информация. Още днес Мондиала стартира с изненада. Мачът между домакините от Бразилия и Хърватия е Х2. Хърватите ще играят за титлата, хвърли бомбата Кръстев. На точно противоположното мнение е съпартиецът му Георги Търновалийски. Зам.-председателят на общинския съвет от квотата на БСП е сигурен и категоричен- Бразилия шампион. Абсолютният фаворит за мен на това първенство са кариоките. Много силен отбор, който ще бъде подпомогнат и от фактора домакинство. Личните ми симпатии обаче са за Италия- почитател съм на италианския футбол открай време. И аз, като колегата Кръстев, очаквам сюрпризи, но нормални такива- да отпадне някой от големите отбори рано-рано и да се появи приятна изненада, прагматично прогнозира вторият човек в НАП. За първи път този спортен форум ми е толкова далечен, коментира председателят на групата на червените общински съветници Николай Радев, видимо замислен за тежката ситуация в партията му и предстоящото политическо лято. Ще се опитам да се разтоваря с предстоящите мачове. Честно казано не съм се спрял на някой отбор фаворит конкретно, но съм сигурен, че изненадите започват още довечера. Очаквайте бомба на мача Бразилия- Хърватия. Не съм за немците като цяло, но мисля, че Германия е много силна и е основен претендент за титлата, каза Радев. Позицията на социалиста се доближи максимално до тази на най-заклетия му политически опонент в общинския съвет Спас Гърневски. Той също залага на бундестима . Моят фаворит винаги е бил Германия. На всички световни първенства те здраво настъпват към финала. На предишното световно бяха на крачка от него и взеха бронза. Тогава още бяха млад отбор, сега са много по-обиграни и много по-силни. Смятам, че имат сили за титлата тази година. Прогнозирам финал Германия и Бразилия. Испания е позастаряващ тим, а Италия не е в кондиция, така че няма да успеят да спрат немците, смята Спас Гърневски.

Не така мисли кметът Иван Тотев. Той направи кратък анализ и предрече, че немците няма да я докарат до титлата, както и че Бразилия ще се издъни преди финала. Смятам да търся изненадата. Залагам на Италия. Не ги слагат в сметките, но италианците ще объркат плановете на фаворизираните отбори, подчерта градоначалникът. За адзурите ще вика и предшественикът му Славчо Атанасов. Симпатизирам на Италия още от 1978г., от световното в Аржентина. От 10-годишен съм фен на италианския национален отбор. Истината обаче е, че не вярвам да направят чудо на този Мондиал. Нямат отбор за световната титла. Изненадва ме това, че нямат защита, а това не е типично за тях и тимът ще страда. Смятам, че на този турнир ще бутат Бразилия. Днес ще се направи всичко възможно домакините да тръгнат добре, като ще се ползват и нефутболни средства за това. Хърватия са хубав отбор, но в тежка група. Моят скрит фаворит е Белгия. Имат уникален отбор, въпреки че още са твърде млади. Сигурен съм, че голямото им изригване ще е след две години, на Европейското. Немците са много силни, но с този треньор не става. Льов не е типичен германски треньор, по-подходящ е за тим от Южна Америка. Той не е за психологията на Германия. Треньорът за немците е Юп Хайнкес, направи анализ на стартиращото днес Световно Славчо Атанасов.

На белгийците като скрит фаворит залага и герберът Атанас Узунов. Напрегнатият сезон на водещите отбори ще си каже думата на това първенство. Затова аз лично залагам на изненадите. Факторът домакинство дава предимство на Бразилия, но аз не изключвам Белгия. Ще гледам световното и ще мечтая 20 години след онова американско лято отново да преживеем същите емоции един ден, коментира футболният човек Атанас Узунов.

Ще ми се Англия да стане шампион, но едва ли. Ще триумфира отново Испания. Изненади няма да има. Футболът се превърна в бизнес, при това много сериозен, който не допуска изненади. Може би ще има в групите тук-там, но накрая испанците ще спечелят, прогнозира свалилият 30 килограма общински съветник Константин Георгиев, който прекара сесията над специализирано издание за световното първенство в Бразилия.

На Испания заложи и Владо Кисьов. Е, всъщност Екваториална Гвинея са моят фаворит, пошегува се съветникът от Обединение за Пловдив и почетен консул на африканската държава у нас. Извън майтапа Испания взима титлата. Аз симпатизирам на италианците, но към днешна дата най-силни са испанците, смята Кисьов. Футболни познания демонстрира и Дани Каназирева. Тя също залага на Шави, Иниеста и компания, но не споделя мнението на колегата от своята група.  За испанците съм, но не съм убедена, че ще вземат купата. Мисля, че като отбор спечелиха много, като футболисти също, и може би са малко пренаситени. Като цяла ще стискам палци за Европа, тъй като е време да се наруши традицията и Стария континент да спечели в Южна Америка, блесна и във футболната статистика Каназирева.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина