ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Изпод тепетоМнения

Езиковата гимназия събра 3 хиляди лева в подкрепа на пеперудените деца

Абитуриенти размахаха пръст към властимащите: Какво ще предприемете вие?
 
Три хиляди лева събра Езиковата гимназия Иван Вазов в подкрепа на пеперудените деца. Месец преди завършването си гимназистите и преподавателите им се обединиха в акцията в подкрепа на семействата с рожби, болни от булозна епидермолиза. На изпращането си днес, за последно Сбогом в двора на елитното школо, учениците смениха традиционните рокли и костюми с тениски със знака на каузата "Панаир на добротата". Дванайсетокласниците се обърнаха и към всички държавни глави с : Какво ще предприемете вие? След това предадоха ритуално няколко тениски към по-малките класове, които подеха щафетата и от днес нататък 15 май да бъде благотворителен ден за Руската, Големите предават тениски на по-малките за начало на Ден на добротатасвързана с различни каузи всяка година.
 
Ученичката Велина Филипова от 12 Ж клас държа въздействаща реч от името на всички включили се безрезервно в кампанията в подкрепа на малчугани, страдащи от най-страшните детски болести:
Държавната политика неглижира проблемите на хората с увреждания. Непрестанните безрезултатни борби с националното безразличие и хорските предразсъдъци превръщат ежедневието на пеперудените деца и техните родители в същински ад. Ние се отказахме от средствата, които влагаме в скъпи облекла, за да подпомогнем семействата. Ние си поставихме за цел да провокираме обществения и медийния интерес, за да обърнат внимание тези, носещи отговорност за взимането на държавнически решения. Ние пожелахме да облечем бели тениски с логото на кампанията, за да покажем солидарността, добротата и красотата, която носим в сърцата, а не  демонстрираме с телата си. А вие? Вие, господа държавници, какво ще предприемете?
Повече от 3 хиляди лева, събрани от дванайсетокласници, учители и по-малки ученици, ще бъдат преведени на фондация "Добра България".
Накрая искам да се обърна към онези господа и дами, представители на висшия орган на изпълнителната власт- нека решенията, които взимат са белязани от знака на хуманността и стремежа към достоен, нравствен и свободен житейски избор. А на вас, които ви предстои да бъдете 12 клас, станете наши наследници. Превърнете 15 май в традиционен ден на добрината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина