ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМнения

Превърнаха Цар Симеоновата градина в популистки локум

БСП се заигра с темата предизборно и грозно, яхна гражданския протест

Червените сезират прокурори, искат референдум и подписка, а спаха повече от година

БСП яхна протеста на гражданите
БСП яхна протеста на гражданите
От днес официално казусът Цар Симеоновата градина се превърна в популистки локум. БСП захапа темата и я сдъвка за предстояща предизборна употреба от най-грозен вид. Червените се метнаха на гърбовете на протестиращите срещу решението за изграждане на паркинг под Пеещите фонтани. Яхнаха ги по най-низкия начин, в името на пропагандата. Да ги пита човек къде бяха досега? Защо не вяха транспаранти рамо до рамо с хората, които изразяват мнението си ежедневно вече повече от година? Защо не обследваха детайлно проблема? Защо не търсиха експертни оценки? Защо не организираха дебат или поне да се бяха включили в такъв? И най-важното- къде бяха и как гласуваха на 20 декември, 2012 г.? Когато в пленарна зала се реши предложението за изменение на ПУП-а и приемане на плана за застрояване на парка. В протокола от въпросното гласуване е отбелязано, че едва шестима от старейшините са гласували Против тази точка. А групата на БСП е от седем души.

Червеният дълбок сън продължи повече от година, за да се пробудят социалистите днес и да креснат за прокуратура и свикване на градска референдум. Популисткият хор поведе Захари Георгиев. Именно той е човекът, който би следвало да излезе и да каже на протестиращите защо няма отговори на питанията по казуса, които лично той отправи от Народното събрание към Министерството на културата и към Министерството на околната среда. Или не е бил настоятелен в парламента, или хората от министерствата не са счели за необходимо да му дават отчет. Нашите въпроси обаче  не успяхме да зададем лично на г-н Георгиев. Като за това се извиняваме на читателите си от името на БСП- Под тепето не бе поканено на днешния прокурорско- референдумен нарочен брифинг при социалистите. Медията ни вероятно напълно нелепо и съвсем случайно е отпаднала от преслиста на пиарите на Столетницата, покрай което не получаваме предварителна информация за активностите в партията и не можем да  задаваме въпроси на техни пресконференции.

Това, което разбрахме от колеги, е, че Захари Георгиев, който няма отговори на собствените си питания си в парламента при управление на собствената си партия, щял да сезира прокуратурата за нарушения в процедурите за паркинга под Пеещите фонтани. По думите му, става въпрос за подписване на документи с невярно съдържание от служители на Община Пловдив. Какви документи, кой и как ги е написал, не става ясно.

Казал още, че стартира инициатива за провеждане на местен референдум с въпрос: „Искат ли пловдивчани да има паркинг под Пеещите фонтани“, който да се проведе паралелно с евроизборите. Първоначално предложението за провеждане на допитването щяло бъде внесено за разглеждане от съветниците на левицата в местния парламент. Същите тези, които не е ясно дали са били в залата при гласуването през декември 2012-та.

Отделно Захари предвиждал да започне и подписка.
Г-н Георгиев, такава върви от вече шест месеца. Но не се разпространява с агитационна цел от партийни централи и комсомолци. Разпространява се от ръка на ръка, от шепата хора, в името на една кауза, за която те са отделили много време, невероятна енергия и малко, но собствени средства. И ако искате да демонстрирате гражданска позиция- намерете и я подпишете, това е достатъчно…

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина