ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияЕвала

RestART за кино Космос

Сградата оживява с работилница за занаяти

Image title
Копчето restART за кино Космос вече е натиснато. Сградата изглежда невероятно на фона на онова, което бе преди половин година. Младите архитекти на Пловдив продължават да бачкат ежедневно, почти денонощно, за да дадат живот на емблематичната постройка. И вече са го направили. Няма да познаете Комсомол- киното е чисто, приветливо, артистично, колоритно. Готово за новия живот. Който започва на 17 септември с откриване на работилница за занаяти. Вървят последни приготовления преди събитието- коват се дървени детайли, рисуват се стени, пуска се автентичното осветление на сградата, мият се прозорци, нагласят се пейки. А на 17-ти, в така наречената Черна стая, която е бившият гардероб на киното, ще започне демонстрация-уъркшоп на тепане (изделия от вълна), кене и фриволите (плетене на дантела със совалки)
Посланието за новия живот на старите неща и тяхното съжителство ни вдъхнови за тази акция. Заповядайте да “ откраднете своя занаят, казват от колектив Кино Космос.

Image title
Инициативите в киното продължават през цялата следваща седмица. Първо там ще стартира Архитектурен Форум 2013, а после сградата ще посрещне много артисти и гости на Нощта на музеите и галериите. Предвиждат се разнообразни инициативи като уъркшопи, концерт с класически инструменти, прожекция в големия салон и във фоайето, рок концерт, афтър парти и видеомапинг. Основната цел е посетителите да станат наблюдатели на обновяване на интериорните и екстериорните пространства на сградата на киното с цел създаване на среда за културни изяви. Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина