ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Каназирева: Ако реша да заема пост, то той ще е на г-н Тотев

Нова група в местния парламент бие по ГЕРБ и БСП

Войводи се вляха в „Обединение за Пловдив”, унищожиха НИЕ

Image title
Ако реша да заема пост, то той ще е на г-н Тотев! Така Дани Каназирева отговори на кмета по повод новосформираната група в местния парламент и евентуалния избор на адвокатката за зам.-председател на общинския съвет. Нямам намерение да заемам този пост, никога не съм зависела от постове, за да мога да работя и да изказвам свободно мнението си, заяви Каназирева, след което даде заявка за градоначалник. Тя препоръча на Тотев да си гледа ГЕРБ и неговите коалиционни партньори в ОбС – ДПС, Спас Гърневски и хората на Титюков, а не да се меси в нейната група. Която днес бе представена официално като дясноцентристкото „Обединение за Пловдив”. Формированието е от седем общински съветници и има за цел да бъде истинска дясна алтернатива, каквато от години в града липсва. В групата влизат четиримата съветници от „Съюз за Пловдив” – Дани Каназирева, Вихра Ерамян, Владимир Кисьов и Евелин Парасков, отлюспилите се съветници от „НИЕ” – Костадин Кисьов и Камен Шишманов и общинският съветник от НДСВ Мариана Димитрова. Днешният акт тотално потопи войводите, които останаха без собствена група и ще играят четворка белот в съвета.
За председател е избрана Дани Каназирева. Нейният заместник е Мариана Димитрова. Уведомлението за новата група е внесено в ОбС – Пловдив и ще бъде публично огласено на редовната общинска сесия на 18 юли.

Групата е създадена на принципна основа като обединение на хора с десни убеждения и с качества на експерти, а не като партийна коалиция, подчерта Дани Каназирева. Мариана Димитрова е дългогодишен и авторитетен директор на една от елитните гимназии в Пловдив „Иван Вазов”. Костадин Кисьов е доктор на археологическите науки, директор на Археологическия музей в Пловдив. Камен Шишманов е председател на Българската федерация по спортна стрелба.

„Обединение за Пловдив” ще бъде конструктивна опозиция на управлението, равно отдалечено от ГЕРБ и БСП, заяви Каназирева. Групата ще подкрепя добрите решения за развитието на града, ще внася свои предложения, ще отправя питания и ще депозира сигнали при установени нередности. Обединихме се около принципите да бъдем по-близко до проблемите на гражданите, да не правим компромиси и пазарлъци в ущърб на обществения интерес и да работим за компетентно и прозрачно управление.

Създаването на новата група по никакъв начин не променя моите принципи, както и принципите на съветниците от ПП „Съюз за Пловдив”, каза Каназирева. Тя подчерта, че никога не е водела пазарлъци, включително и на последните местни избори на балотажа между Славчо Атанасов и Иван Тотев. Тогава ПП „Съюз за Пловдив” запази безпристрастна позиция, без да участва в предварителни договорки за коалиции и участие в местната власт.

Групата е отворена, но изключително много държа, ако тя се разширява, това да става на принципна основа, категорично в център дясно и с акцент върху експертно начало, с каквато идея се създаде ПП „Съюз за Пловдив”, обясни Дани Каназирева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина