ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КриминалеНовини

Мъж от Калековец е задържан за неправомерни тегления от дебитната карта на починала жена, с която имал връзка

62-годишният Антон изтеглил близо 15 000 лева, опитал да използва и фалшиви документи, за да се добере до спестяванията ѝ  

В началото на месец септември дъщерите на починала 58-годишна пловдивчанка се върнали в родния град на майка си, за да организират погребението и. Момичетата- на възраст 18 и 19 години са студентки в Германия, където до преди няколко години живеели заедно със своята майка. Жената била емигрирала в Германия където създала семейство, а когато дъщерите и пораснали решила да ги остави да учат там и се върнала в родината си. След идването си в Пловдив тя започнала да поддържа връзка със 62 годишен мъж от село Калековец. Мъжът имал достъп до личните вещи на жената. В началото на септември жената починала, а при идването на дъщерите и в Пловдив, момичетата установили, че от личната и сметка липсва сумата от близо 15 000 лв.

Само за месец служители на икономическа полиция разкрили измамническата схема, организирана от 62-годишния Антон Б.   Мъжът  теглил  малки суми от различни банкомати, за да не предизвика подозрение. Под претекст, че му е нужно, за да помогне и улесни дъщерите на починалата, се опитал да се сдобие и с фалшиво пълномощно, с което да получи достъп до спестяванията и да прави разплащания.  В хода на последвало претърсване  от дома на мъжа са иззети нотариално заверени пълномощни, за които е установено,че са неистински. За извършеното престъпление – използване на данни от чужд платежен инструмент мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР,  а в утрешния ден предстои да му бъде повдигнато обвинение. Работата по документирането на случая продължава от служители на отдел „Икономическа полиция“ Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина