ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

С благотворителен концерт набират средства за Детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги”

Image title
Благотворителен концерт за набиране на средства за Операционния блок на Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги” организират утре, 16 март, пловдивските артистични среди и екипите на Дарик радио и сайта zaplovdiv.com. „С музика даряваме живот” е мотото на концерта, в който ще участват изпълнители на Държавната опера – Пловдив, Хорът на пловдивските момчета и младежи „Стефка Благоева”, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков”.

Благотворителното събитие утре ще се проведе в Концертна зала на пл. „Централен” №1, съобщи началникът на Клиниката по детска хирургия доц. д-р Пенка Стефанова. Тя подчерта, че изборът на мото на концерта не е случаен. Ако останалите медицински специалности осигуряват здраве и удължават с определен брой години живота на своите пациенти, ние детските хирурзи подаряваме цял един живот, каза доц. Стефанова.

Тя поясни, че според предварителните разчети за обновяването на операционния блок ще са необходими 70 хил. лева. За каузата вече са дарени над 11 хил. лева от благотворителен търг на картини на пловдивски художници, който се проведе през декември 2012 г.

Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги” е най-старата в България и миналата година отпразнува своята 60-годишнина. Тя разполага с 50 легла и в нея годишно се оперират над 2300 малки пациенти от цялата страна.

Държавната опера в Пловдив подкрепя инициативата, като осигурява безплатното ползване на Концертна зала от организаторите. Самите служители – от техническия и помощния персонал до солистите, са изказали желание да работят безвъзмездно в почивния си ден, събота, 16 март.

Сред партньорите на инициативата са Националният алианс за работа с доброволци и „Мастър Принт 2004” ООД. Благотворителният концерт се подкрепя и от Асоциацията на студентите медици – Пловдив. Нейните членове смятат да продължат кампанията и с други събития. Те помагат на организаторите в разпространението на поканите, които са на цени от 10, 20 и 50 лева.

Програмата включва изпълнения на Хора на пловдивските момчета и младежи, атрактивни сола на балетмайсторите на Държавната опера, поп и джаз мелодии от възпитаниците на АМТИИ, Ансамбъл „Тракия”, пърформанс с тромпети и ударни инструменти на учениците от НУМТИ „Добрин Петков”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина