ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
МненияПод ножа

Шишо на протеста: Директорката иска увехнали фикуси вместо будни деца

Данев не е преподавател, а учител. Трябва да се върне на бял кон, смята художникът

Image title

Да вика „ЗА“ учителя Христо Данев пред Хуманитарната тази вечер бе дошъл един от любимите на Пловдив художници Иван Шишков- Шишо. Той нарича Харлем Шейк проба изкуство. А за директорката е на мнение, че предпочита увехнали фикуси в час, отколкото будни деца. Ето и мнението на Шишо:
Дойдох да застана срещу тези холистични ленинско- сталински мозъци, които не от миналия, а от по-миналия век си стоят тука в това училище. Визирам директорката, която според мен никога не е влизала в интернет пространството, за да види младите как се забавляват. Една такава интерпретация, която си е чиста проба изкуство, за директорката е нещо ненормално. За нея явно е по-добре да си слушат в класната стая парчетата на Азис. А това съвременно младежко мислене, което е в абсолютен унисон с времето и тези млади хора не са важни, така ли? Чест прави на техния преподавател, че е успял да го организира това нещо. И че децата така добре са го приели. Това, което се случва в момента тук , е показателно колко много хора разбират за какво става въпрос. Разбират, че всичко това е било най-доброто, което може да се случи.
Той трябва да се върне като директор. Толкова му се е вдигнал имиджът на този човек, че няма смисъл да се връща тук. Или трябва да се върне на бял кон и директорката да я ометат, защото Данев е съвременен не преподавател, той е учител. Това е важна дума. Докато тази тука директорка иска не да има будни деца, а да им увехнали фикуси в клас. Даже ще ги остави без да ги полива, защото ще умрат и на нея ще й е по-спокойно училището. Няма какво да се заблуждаваме. Време й е да се пенсионира. Да ходи там на опашката да, си взима пенсията и да дойде съвременният човек. В училищата в цялата страна правят този танц, каза Шишо. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина