Зелен градНовини

РИОСВ – Пловдив измерва качеството на въздуха в Белащица

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) съвместно с Регионалната лаборатория – Пловдив към ИАОС разположи пробовземно устройство и започна мониторинг на качеството на въздуха в Белащица. Поводът за това са зачестилите сигнали за запрашаване от дейността на кариерата над населеното място, съобщават от екоинспекцията.

Апаратурата е разположена в двора на хотелски комплекс „Св. Георги“ в началото на селото откъм кариерите. Ще бъде следен показателят „фини прахови частици“ (ФПЧ10), като ще се използва стандартен гравиметричен метод с пробовземане върху филтър в продължение на 48 часа.

Мястото е съгласувано с кмета на селото, който е съдействал за организацията. При поставянето на техниката е поканен да присъства и представители на сигналоподателите, но са били възпрепятствани от участие. След приключване на измерванията и извършването на анализ, резултатите ще бъдат оповестени.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Кариерите незабавно да се Премахнат!Унищожила гората,планината,изтровиха населението.Кой е истинския собственик?До кога ще търпим това безобразие Някой ще печели пари за сметка на здравето на хората.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина