Нови дървета и храсти на Младежкия хълм предпазват зелените площи от автомобили

Зелен град Новини

Нов зелен кът облагородяват работници на „Градини и паркове“ край една от централните алеи на Младежкия хълм. Оформен е жив плет със 150 храста лигуструм. Засадени са и три дървета от вида китайски мехурник, специално подбрани за мястото.

„След като през февруари премахнахме старо изгнило дърво, граждани изразиха тревога дали  зелената площ няма да се превърне в паркинг. Бяхме категорични, че това няма как да стане и обещахме да засадим нова растителност“, коментира директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

В засаждането на новите дръвчета се включи екоактивистът Владимир Топурски. Двамата с Козарев засадиха и чинар, който след време да хвърля сянка върху пешеходната алея. За да не влизат коли в зелените площи, в началото на парковата зона са поставени 7 бетонни вази.

От „Градини и паркове“ се ангажираха да съдействат и за възстановяването на зелена атракция, осъществена от дарители по одобрен от общината проект. Преди около две години са засадени разположени в кръг 8 пауловнии, като короните им оформяли зелен купол. Част от дръвчетата обаче били прекършени от паднали големи клони от съседни дървета.  След извършените санитарни резитби ефектното кътче може да бъде обновено.

Споделете ни във:

4 коментара за “Нови дървета и храсти на Младежкия хълм предпазват зелените площи от автомобили

 1. 1.Това си е заграбване под предлог “развитие” / “облагородяване” (от #КОЙ благородник или властелин? На Тотев “имунитета” няма да трае до ДАВНОСТ)
  на прашното махленско игрище за ЗАСТРОЯВАНЕ С ЧИФЛИЦИ / съблекални / бардаци за по-първи Хора.
  ПОД КЛЮЧ.
  Еха!
  2.Пловдив е Град с ТЕПЕТА.
  3. Кое Тепе НЕ Е МЛАДЕЖКО?
  4.Кое Тепе е БАБЕШКОТО, оти и ний Каките имаме човешки Права? А?

 2. имитация на дейност, парка е в плачевно състояние, алеите са с по два метра дупки, кално и мръсно каза:

  Вие все сте категорични, а резултатите са видими, не след дълго! Цялото тепе ви е бащиния на някои видни хора с власт и без власт. Само около тенис кортовете , някой полицай може да събере доста пари за няколко минути – редовно има нагли нарушители, влизащи директно в гората с мерцедесите си, скоро ще стане жега и другарЕте много обичат да си ги паркират под дърветата на дебелата сянка… кво се правите че не са вашите хора?/!!

 3. Браво! Чудесно! Господин Козарев, моля продължавайте! Има още много свободно място около хълма за засаждане на дървета. Успех!

  1. “…Господин Козарев, моля продължавайте! Има още много свободно място около хълма…” ПЪК И ОТГОРЕ ВЪРХУ МОЖЕ, ЩО НЕ!

   “…Господин Козарев, моля продължавайте! Има още много свободно място около хълма…” ПЪК И ОТГОРЕ ВЪРХУ МОЖЕ, ЩО НЕ!

   “…Господин Козарев, моля продължавайте! Има още много свободно място около хълма…” ПЪК И ОТГОРЕ ВЪРХУ МОЖЕ, ЩО НЕ!

   (ВМЕСТО ДА СИ КУПИ ПАРЦЕЛ В РЕГУЛИРАНИЯ ГРАД ЗА “КЛУБ”)

   МУТРИТЕ = ВЪН!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.