АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Пловдив получи РНК ваксина срещу COVID-19 за около 2700 души

С тях от утре започва четвъртата фаза на имунизационния план

В Пловдив и областта днес раздават ваксините срещу COVID-19, с които от утре започва четвъртата фаза на имунизационния план. Това съобщи д-р Сийка Димчева от РЗИ. Това са хората над 65 годишна възраст и  хронично болните, включително трансплантирани и на диализа.

Едновременно продължава ваксинирането и на хората от втори и трети етап – в образователната система и в организираните структуроопределящи предприятия в областта.

„За да можем да изпълним указанията на Министерството на здравеопазването и достигнем всички точки на областта, направихме разпределние и от днес общопрактикуващите лекари и лекарите в лечебни заведения, където има имунизационни кабинети – които са 28 – ги получават. Направихме така, че и до най-отдалечените места на областта общопрактикуващшите лекари да получат ваксина, според това, което имаме като бройки, за да може хората да имат еднакъв шанс да бъдат имунизирани на този етап“, каза д-р Димчева.

От информационните РНК ваксини РЗИ Пловдив вчера е получила и разпределя Пфайзер-Бионтех за около 2700 души за първа игла и толкова за втора, тъй като дозата за нея се заделя в момента на получаването на препарата.

За Модерна количествата саза около 2 130 души. Има и около 11 500 дози на Астра-Зенека.

Следващата седмица РЗИ Пловдив очаква ново количество от ваксината Пфайзер-Бионтех.

Източник: радио Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина