ГрадътЗдравеНовини

Пловдивска болница получи апаратура от Българската Коледа

В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово, Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив и тази година получи подарък за малките си пациенти от инициативата под егидата на президента – „Българската Коледа“.

Неонаталният респиратор Babylog VN 600 е жизнено важен за лечението им, защото осигурява иновативна терапия за новородените и по-големите деца.

Апаратът притежава специализирани възможности за инвазивно и неинвазивно обдишване, поддържа режими, предпазващи белите дробове и мозъка през целия дихателен цикъл. Може да бъде интегриран лесно в болнични среди, фокусирани върху грижи за развитието на новородените. Този модел има нов потребителски интерфейс и дизайн, което прави работата с него по-лесна и по-ефективна. Той е на стойност 52 920 лева.

“Сърдечно благодарим за пореден път на българския народ и на инициативата на президента на Република България и за безценния подарък за малките пациенти. За последната година през Клиниката по детска хирургия са преминали близо 2000 деца, от тях повече от 200 са на възраст под 1 година, оперирани от сложни аномалии. Лечението на тези деца е подпомогнато от апаратурата, дарена от „Българската Коледа”, каза началникът на клиниката по детска хирургия проф. д-р Пенка Стефанова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Добре де чоджум , толкова милионер в тая държава , няма ли 1,2 та дори и трима дето вместо ново Бентли, Бугати ,Яхта ,Самолет или вила дети ще я ползва веднъж на 5 г. да земе да дари на болниците в цялата страна по един такъв апарат на цена 60 000 лв.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина