ГрадътЗдравеНовини

Пловдив домакинства на конференция за редки болести и лекарства сираци

За поредна година в гр. Пловдив, един от най-старите градове не само в България, но и в Европа, медицински специалисти, студенти, пациенти, представители на индустрията и здравни власти се събират, за да представят и обсъдят новостите в диагностиката, лечението и проследяването на редките болести, развитието на европейските референтни мрежи и достъпа до иновации.

Институтът по редки болести в партньорство с Асоциацията на студентите медици – гр. Пловдив и Националния алианс на хора с редки болести, ще имат честта да са домакини на 14-та Национална конференция за редки болести и лекарства сираци – 29 – 30 септември 2023 в хотел Империал.

Основни акценти на събитието ще бъдат неонаталният скрининг, експертните центрове за редки болести в България и академия за студенти и специализанти за „Редки болести“. Ръководителите на обозначените експертни центрове по редки заболявания у нас ще представят своя опит и актуални новости в областта на диагностиката, лечението и проследяването на редките болести.

Краен срок за ранна регистрация е 1 август 2023 г., а за изпращане на резюмета: 1 септември 2023 г. При ранна регистрация на водещия автор, таксата му се поема от организационния комитет.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина