ЗдравеНовиниПУЛС

Пазарджик е в предепидемична обстановка заради грип

Леглата в детските отделения на областната болница не достигат

Пазарджик е в предипедемична обстановка заради повишената заболеваемост от грип, съобщава БТА.

Ирина Атанасова от Регионалната здравна инспекция посочи, че все още не са достигнати нивата за обявяване на грипна епидемия и съответно грипна ваканция за учениците. РЗИ ежедневно събира данни от личните лекари, като актуалните към днешна дата нива на заболеваемост ще бъдат предоставени на медиите в следобедните часове, обясни тя.

МБАЛ – Пазарджик изпрати писмо до РЗИ, Центъра за спешна медицинска помощ и директорът на НЗОК – Пазарджик, в което уведомява за невъзможност за прием и лечение в педиатричните отделения поради пълна заетост на леглата и иска съдействие за пренасочване на пациентите към други лечебни заведения, съобщи за БТА директорът на областната болница Красимир Темнилов.

В Първо педиатрично отделение на МБАЛ- Пазарджик са настанени 32 деца при капацитет от 22 легла, съобщи началникът на отделението д-р Елена Василева. Постоянно се изписват излекуваните, но на тяхно място се настаняват нови заболели деца, посочи тя.

Във Второ детско отделение на областната болница в момента са настанени 22 деца с грипоподобни симптоми и пневмонии. Едно от децата е с COVID-19.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина