ГрадътЗабавлениеКултураНовини

С фолклорен концерт приключва проектът „Таланти в Тракия“

Заключителният концерт по проект „Таланти в Тракия“ на Народно читалище „Съвременник-1986“ ще се състои на 7 юни 2023 г., сряда, от 18:00 часа в парк Лаута. Сценичната изява е посветена на 50-ата годишнина от първа копка на пловдивския район Тракия и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив по Компонент 3 „Гражданска активност“, част от Календара на културните събития на Община Пловдив.

Пловдивчани ще могат да се потопят в магията на българския фолклор с изпълненията на Женски народен хор „Плетеница“ към Народно читалище „Съвременник – 1986“ с ръководител Елена Петкова, Женски народен хор „Родна песен” при читалище „П.Р.Славейков – 1908” с художествен ръководител Златка Стефанова и младата народна певица Ана Мария Станджикова.

Двата хора са многократни победители и лауреати от престижни фолклорни фестивали в страната. Носители са на десетки медали и на специални награди от конкурси като „Пролетна дъга” в с. Куртово Конаре, Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода“, „Песни и танци без граници” гр. Свиленград и много други.

„Български фолклор в парка“ е последният концерт от поредица събития, с които беше отбелязан половинвековният юбилей на най-младия квартал в Пловдив. По-рано през месец май по проекта „Таланти в Тракия“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив се състояха две творчески ателиета и концерти по пеене, пиано и китара.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина