АктуалноЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив (09.02–15.02)

Тази седмица в Пловдив ще празнуваме любовта и виното

Снимка на корицата: Димитра Лефтерова

09 февруари

Music & Dance Festival of Love in Plovdiv

Емоционален и незабравим празник очаква любителите и професионалистите – танцьори и приятелите на латино музиката и танца в града под тепетата. През февруари в Пловдив ще се проведе второто издание на „Music & Dance Festival of Love in Plovdiv“.

В общо 3-те звездни дни и нощи ще се проведат 3 дни уроци по танци, занимания в 3 зали, ще станете свидетели на 3 невероятни латино партита, ще видите 3 зашеметяващи концерта с шоупрограми със звездните гости на фестивала – от страната и чужбина.

Гост артистите на второто издание от чужбина са:  

Maykel Fonts (Куба) – салса танцьор, Yanet Fuentes (Куба) – салса танцьор, Eneris Mulgado (Куба) – салса танцьор, Danger Rodriguez Perez & Marielkis (Куба) – салса танцьори, Lieb J (Куба) – салса танцьор, Jessica Díaz & Alan Soldek (Доминикана и Куба) – бачата и салса, Demetrio & Silvia (Италия и Испания)- бачата танцьор, Roby y Aury (Италия) – бачата, Luis  y Marina (Испания) – бачата, Idaira (Испания) – салса и бачата, Benoit & Sneja (Франция, България) – кизомба танцьори, Ami & Julien (Япония и Франция) – кизомба, Ti Wosh (Франция) – кизомба, Arthur Santos & Isa ( Бразилия и Испания)- zouk dancer.  

Гост артисти от България:

Moni Streetsalseros & Pepi, Kosta,  Stuni & Yoanna , Teodora Kaloyanova, Natali & Vangel,  Miguel & Rosi, Ramon Brito, Angel y Petya, Krisi, Ilia Cholakov, Rumen & Yulia, Hristo & Radi Sunny Dance, Violeta Chalakova Mariposa, Stafan & Maria, Blaga & Krasen Adelante, Peter & Geni Pco Loco Salsa, Angel y Petya, Hristo & Radost ,  Georgi Georgiev.

В трите лайв концерта ще участват: ROSANNA MAILAN – Салса изпълнител (Куба), MR. BACHATA – Бачата изпълнител (Гърция) и DIMITAR LAZAROV De Fuego Orcestra (България) 

Гост DJ ще бъдат DJ York, DJ Manuel Merlin, DJ Ti Wosh, DJ El Vector, DJ Ilia Royce, DJ Markizz, DJ Boris, DJ Silvia K, DJ Al’Ben.

Double Tree by Hilton

09.02 – 12.02.2024

Ръкомахане в Спокан

ПРЕМИЕРА 

от Мартин Макдона, режисьор Елица Йовчева

Камерна зала

Драматичен театър Пловдив

19:00 часа

Заграждeн филм фест гостува в Пловдив @Nectár Creative Space

Последното градско събитие преди големият фестивал в Родопите. Елате да се насладите на уникалната атмосфера, да видите невиждани късометражни филми и фотографии. Както и да чуете невероятно талантливите ни приятели Дани Дочев и Серджи. Всичко това и още няколко изненади на 9ти Февруари в Капана.

Изложба „Духът на вещите“

Нашето духче на вещите ще има удоволствието да гостува на още едно издание на Загражден филм фест. Този път в градска среда, а именно в любимия Пловдив. То ще се разходи из остатъците от едно забравено училище и ще обиколи етажите на отдавана необитавано общежитие, както и някои други кътчета в околността. Заповядайте и вие на това пътуване из настоящото минало.

Nectár Creative Space. 

18:00 часа

Турнир по белот / Offline Café

Обичайният турнир по белот се завръща този петък.
Събираме до 16 двойки, които ще се сборят за страхотната купа от Experify 3D Print и бутилка уиски, а отборът на второ място ще получи бутилка ром BARCELO.

Турнирът е на принципа директна елиминация. Всяка игра се играе до 2 победи (до 151 точки всяка).

Играе се без качване на без коз и без натегачи. Нашият турнир следва концепцията на всички други събития, които организираме в заведението – основната цел е забавлението и доброто изкарване. Състезателният дух е добре дошъл, когато е с добър вкус. Спазвайте добрия тон, доброто чувство за хумор и бъдете яки.

Вход: 5 лева на човек

Offline Café

19:30 часа

Evening of Indian Dance and Culture

Катя е все още заредена от поредното си пътуване в Индия и с нетърпение очаква да сподели с вас новите си артистични постижения!
Хипнотизиращите и изпълнения ще ви отведат на магическо пътешествие в красотата на индийския класически танц! Пригответе се да бъдете пленени от ритъм, елегантност и сложна координация, които Катя с лекота вплита в своя танц. Тя ще донесе автентичността и страстта на танца, пренасяйки ви в сърцето на културното богатство с грациозните си движения, разказващи вечни истории, събирайки в едно традиция и артистичност.
Пригответе се да уловите същността на индийската мода и елегантност – Катя ще ви въведе в изкуството на драпиране на сари – емблематичната индийска одежда, актуална от древността до днес. От пъстрите цветове до сложните комбинации от плисета, всяко сари се превръща в уникален израз на индивидуален стил. Опитът на Катя ще превърне обличането на сари в едно прекрасно изживяване, позволявайки на дамите да изследват различни стилове и да оценят разнообразието на това традиционно облекло.
С талантливата художничка Мани @Henna Nomad ще се потопите в изящния свят на мехенди. Известна със своите сръчни ръце и прекрасни дизайни, Мани ще ви украси със зашеметяващи рисунки с къна, където всеки щрих отразява красотата и символиката на традиционното индийско изкуство. Нека ръцете ви се превърнат в платно за творчеството на Мани, докато опознавате вековната традиция. Сложните дизайни на мехенди не само ще добавят нотка елегантност, но и ще служат като начало на разговор, насърчавайки усещането за връзка с богатото културно наследство.
Присъединете се към нас за една незабравима вечер, в която красотата на индийските танци и традиции се сливат, създавайки празник на изкуството, културата и споделените истории.
РЕЗЕРВАЦИЯ на тел. 0894356961
Вход: 15 лв
Обличане в сари и рисунка с къна се заплаща допълнително по 20 лв всяко. Пакетна цена – 35лв.
Консумацията в заведението е задължителна.

Jazz Café Plovdiv

19:00 часа

ANATOLKIN at Bally Club

Анатолкин е с над 10 години зад пулта, той е от артистите, които не се нуждаят от много представяне!

Очакваме ви на 9 февруари да се разбием заедно с разнообразните му сетове и широка усмивка зад пулта!

Bally Club

21:00 часа

10 февруари

Роня, дъщерята на разбойника

Една „разбойническа“ история за истинско приятелство, детска самоувереност и не толкова детска решителност, която може да промени всичко към добро.

Държавен куклен театър

10:30 часа

11:45 часа

Феерии от кожа

Изложбата е посветена на 120 години от рождението Васка Попова-Баларева (1902-1979). Тя е известна със своето майсторство като живописец и портретист. Утвърдена е сред жените художнички още по времето когато твори, но също така добива нова популярност през последните няколко години във връзка с актуалните теми за мястото на жените в различни сфери.

В изложбата са представени избрани творби – живопис, натюрмоти, декоративно-приложни проекти, скици, копирки, щампи и декорирани произведения от кожа – чанти, колани, aлбуми, обложки за книги и др.

На откриването също така ще бъде представен и каталога на изложбата с предговор от сина на Васка Баларева – проф. Христо Баларев и текстове на изкуствоведите доц. д-р Виолета Василчина и Христина Грозданова, който скоро ще бъде достъпен като e-book на сайта на Регионален исторически музей – София. В началото на миналия век в изкуството на Васка Попова-Баларева флорални и зооморфни мотиви се преплитат с християнските традиции и българското народно творчество, а днес нейните богати градини и пъстри птици са представени в най-посещавания музей в България!

Специални гости – проф. Баларев и Христина Грозданова

Регионален природонаучен музей – Пловдив

18:00 часа

ЖИЗЕЛ / GISELLE

Хореография: Корали, Ж. Перо, М. Петипа

Със специалното участие на Елизабета Форменто и Яниер Гомез Нода – солисти на Национална танцова компания – Испания
Диригент – Диан Чобанов
Постановка – Веса Тонова
Репетитори – Веса Тонова и Марияна Крънчева
Балет и оркестър на Държавна опера – Пловдив

Дом на културата Борис Христов

19:00 часа

Турнир по Dune Imperium / Offline Café

Dune Imperium е тематична стратегическа игра, която ще ви отнеме около час и половина – два за изиграване.

Включете се в турнира ни тази седмица, когато ще имате шанс да докажете тактическото си и стратегическо мислене.
Ако не знаете правилата, ние ще ви научим на място.

Турнирът е в два кръга. Първо играете игра и ако победите отивате на финал. Победителят от финала е шампионът за кръга.

Той ще спечели страхотна подложка за мишка с темата на Dune, както и феноменален тематичен трофей, изработен от Experify 3D Print, подходящ за победител.

Вход: 5 лв / човек

Offline Café

15:00 часа

Черно Фередже LIVE @ Пивоварница FRIK&S Пловдив

Музиката им носи високо настроение и е особено подходяща за пълни маси. Елате в дома на живата бира, за да чуем тези класици на пикантния музикален разказ заедно. Вземете и приятели.
Входът е 10 лв. преди събитието и 15 лв. в деня (при наличност). 

Пивоварница FRIK&S

21:00 часа

Tommy Riverra at Bally Club

Дълбоките бас линии, ритмичните елементи, енергичният, динамичен и мелодичен звук на House, Deep, Tech, Afro, Electronica са характерни за музиката, която описва Tommy Riverra!
Заповядайте и й се насладете!

Bally Club

21:00 часа

11 февруари

Мечо Пух

Мечо Пух – любимото мече на малки и големи, тръгва в търсене на своя приятел Кристофър Робин, който не е виждал много отдавна – чак от миналия Петък!, защото голямото му мечешко сърце не намира утеха.

Държавен куклен театър

10:30 часа

11:45 часа

Дядо вади ряпа – в Пловдив (театър ХЕНД)

Любимата народна приказка “Дядо вади ряпа” се преражда на куклената сцена в нов, небивал вариант, изпълнен с музика, смях и ярки персонажи. Присъединете се към Дядото и неговата дружина и заедно ще открием колко ценно е да работим заедно, въпреки различията си.

Театър Хенд, Пловдив

11:00 часа

ТАМ – филм съзерцание на Стефан Н. Щерев

Експериментален филм, в който авторът, утвърден фотограф и видеограф, решава да използва в качеството на мълчаливи актьори осем известни български личности, представители на изкуствата и науката. Съзерцателната и деликатна камера проследява опита на тези персонажи, които не говорят нищо за себе си, мълчаливо да се отделят от властта и диктата на своя публичен образ, от света на творческото си и социално амплоа и да потънат колкото се може по-надълбоко в себе си до степен да се разтворят в мащабните природни пейзажи.
Тих филм за сливането на индивидуалния интимен свят с природните елементи.

С участието на:
Георги Господинов, Явор Гърдев, Александър Морфов, Мариус Куркински, Галин Стоев, Павел Койчев, Теодосий Теодосиев, Йордан Камджалов.

Музика:
Lisa Gerrard / Max Richter / Jóhann Jóhannsson / Hildur Guðnadóttir / Mari Samuelsen / Ólafur Arnalds / Alice Sara Ott / Joep Beving / Genesis Orchestra

Звуков Дизайн: Камен Атанасов

Режисьор, оператор и монтаж: Стефан Н. Щерев

Продуцент: 3inSpirit

Времетраене: 72мин.

LUCKY Дом на киното

19:00 часа

Дали е любов

Спектакълът проследява няколко човешки съдби в рамките на един ден. Интригуващ и завладяващ разказ, провокиращ зрителите да се замислят, дали това е любовта? Подплатен с 14 танцови етюда, мултимедия и с над 30 участници, спектакълът е въздействащ с мащаба на сцените и с емоционалните състояния, през които ще преминат зрителите.

Спектакълът е с номинация за „Награда Пловдив 2023“

Сценарий, хореография и мултимедия са дело на ръководителя, хореограф и създател на Мюзикхолния театър – Николай Серафимов.

Режисьор е Васил Караманлиев, специални гости са Гергана и Диан Райчеви, Павлин Шуманов.

В „Дали е любов“ става дума за любов, но пречупена през призмата на различния поглед. Тя звучи понякога жестока, ранима, безсилна, неразбрана, изгубена, предадена, изоставена.

Този спектакъл не разчита на специалните светлинни ефекти, защото сцените са на улицата, в къщите, в други сгради на града, а там има реални образи, емоции, преживявания, развръзки, жестокост, неразбиране и отречена любов. Мултимедията пренася зрителите за секунди на различни места в града, къде се случват драматичните сцени, а танците добавят онова, което думите не могат. Този спектакъл не е само танцово-театрален, той е по-скоро емоционален, споделя публиката, която гледа премиерата през октомври миналата година.

Дом на културата Борис Христов

19:00 часа

Останалите събития може да проследите в единствения дигитален гид под тепетата Lost in Plovdiv.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Един коментар

  1. Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим– https://do.my/azalfa

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина