БългарияВластИзбориНовини

Служебното правителство разглежда план за преход към кръгова икономика

Проект на решение за приемане на стратегия и план за действие за преход към кръгова икономика на България за периода 2022-2027 г. ще разгледа днес от 10:00 ч. служебното правителство на редовното си заседание, съобщава БТА.

Очаква се министрите да одобрят Програма за подпомагане на българските организации и медии извън страната за 2022-2023 година.

Предстои кабинетът да обсъди удължаването на срока на изпълнение по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища за периода 2020-2022 г., одобрена с решение на Министерския съвет от 2020 година. В друга точка от дневния ред се очаква кабинетът да одобри допълнителни разходи/трансфери за 2022 г. за финансовото осигуряване на дейности по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища за 2020-2022 година.

Правителството ще обсъди отпускането на допълнителни трансфери по бюджетите на общини през 2022 г., както и предстои да одобри допълнителни трансфери за общините за 2022 г. за финансовото осигуряване на дейности по национални програми за развитие на образованието.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина