Българиявашите снимки

Така изглежда билет за електронно таксуване (СНИМКИ)

Издава се от мобилен касов апарат в превозното средство

Има и по-прости, и по-ефективни системи за таксуване на пътниците в масовия градски транспорт. И с тях „не е открита топлата вода“, не са сложни за управление и не струват милиони левове. Освен това не е нужно да чакаш испанци няколко години, за да ги пуснат.

Показва го разходка в близкия областен център – Пазарджик. Хората в града, който според класациите е чак на 15-то място по големина в страната, пътуват вече две години с електронни билети. Те се издават от мобилен касов апарат в колите на Тролейбусен транспорт.

Да, в малкия град този вид екологичен транспорт е общинска собственост, бе изграден в годините на демокрацията и  не само че е запазен, но се развива.

Само за сравнение ще припомним, че тролейбусният транспорт в Града на тепетата е направен през 50-те години на XX век и унищожен в съвременното настояще.       

Електронно таксуване в пловдивския масов градски транспорт, планирано да заработи през април 2016-а, още не е стартирало.   

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Великолепно развитата през комунизАма тролейбусна мрежа беше -както всичко „обществено“ (не ме карайте да откупувам обратно на ПАЗАРНИ цени ТЮТЮНА)– изоставена, занемарена и засрана до състояние на боклук. За да бъдела стопанисвана трябвало да се приватизира. След което патакламите между мутрите („жертви“ от жиците = сякаш от дизелите жертви няма!) доведоха до победа на Автобуси, на Асфалти и на Велосипедни МАФИИ. Хак ни е

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина