СъдТемида

Зоват се българи, а им трябва преводач в съда!!!

Утрепали Ендер Пендерли с железни пръти, задържаните за касапницата остават в ареста

Image title
Найден Митков и Сребрин Гогов. Български имена на български граждани, които обаче влязоха в съда днес с преводач от турски език. Нито дума български език не отбираха Найден и Сребрин, обвинени в зверското убийство на турския бизнесмен Ендер Пендерли в ресторант „Замъка“ на пътя за Поповица. Циганите от Столипиново бяха с преводач от турски и единствено успяваха развалено да повтарят думите, които адвокатът им предаваше.
Двамата са били част от огромната шайка разбойници, отишли да дадат урок на Пендерли по поръчка за други турски бизнесмени, които избягаха след убийството и в момента се издирват от Интерпол-  Рамазан и Бюлент Такатчи. Биячите били натоварени от махалата и откарани до „Замъка“, който Ендер държал под наем, с коли и бусове. Ситуацията много напомня ударните бригади от Катуница. Този път обаче циганите били въоръжени с метални пръти, които им били раздадени още в Столипиново. Найден и Сребрин са единствените двама задържани за убийството. Поръчителите ги няма, някои се издирват, а един от арестуваните е бил пуснат под гаранция, тъй като не бил имал пряко участие в побоя, след който главата на Пендерли почти липсвала.

Image title
Днес бабаитите, които не знаят А и Б, но могат да бият с железни пръти по поръчка и срещу заплащане, жалеха мерките си от Окръжния съд на ниво Апелативен. Магистратите обаче потвърдиха решението на колегите си от предната инстанция, въпреки доводите на адвоката, че няма преки доказателства за участие им в убийството на Ендер. Все още не е готова съдебно-медицинската експертиза и не е ясно кой е бил фаталният удар, каза защитникът им. То единият от тях може да удря по-лекичко, ама…, контрира Темида. Оказа се още, че Найден Митков, който сам не знае как се изписва името му, няма лична карта. Той поиска чрез преводача си да бъде освободен. Сребрин пък предаде думите на защитника си, който му диктуваше в ухото: „Поддържам казаното от адвоката“.

Найден Митков с преводача си
Найден Митков с преводача си
Двамата са чиста проба наемници, тъй като нямат никаква търговска връзка с убития. Ендер Пендерли е имал взимане-даване с безследно изчезналите след убийството Рамазан и Бюлент Такатчи. Дължал им 26 хиляди долара. Според папките по делото става въпрос за борч от бизнес с електронни цигари, но неофициално се говори, че заемът се е натрупал от неотчислени печалби от трафик на хероин.

Фамилията Пендерли повече от 10 години се наблюдава от службите, след като таткото на убития- Хъкъ Пендерли бе поръчан от активисти на Кюрдска работническа партия. Те искали от бизнесмена ежемесечни вноски за помощ на бедстващото население в Кюрдистан, но той отказал.
Най-странното в цялата ситуация е участието на Юсуф Ашим в кръвопролитието преди две седмици. Той е бил част от наказателната бригада, убила Ендер, но бе пуснат под гаранция от 2000 лева, при положение, че бе нарушил домашния си арест, наложен му за трафик на 70 килограма хероин.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина