Телефонен терорист отива на съд

Темида

55-годишният Атанас Христов подал фалшив сигнал за бомба в полицейско районно управление през януари

Тираджията се забавлявал с неверни сигнали на телефон 112 като си пийнел

55-годишен телефонен терорист отива на съд заради фалшива заплаха за бомба. Прокуратурата внесе обвинителен акт  срещу Атанас Христов за предаване по телефон на неверни повиквания или заблуди на 112.Той застава пред Темида за това, че на 31 януари 2015 г. предал по мобилния си телефон чрез картата си на абонат на чешки мобилен оператор, сигнал за поставено взривно устройство в едно от районните управление на полицията в Пловдив, който се оказал неверен. Христов работел като международен шофьор и разполагал със СИМ карти на различни чуждестранни оператори. Той имал навика често след употреба на алкохол да инициира телефонни повиквания с неверни сигнали, включително и на тел. 112. Така например на 20 януари 2015 г., в присъствието на свидетел в дома си в, се обадил от чешка СИМ карта на тел. 112 и подал сигнал за разпространение на наркотици от таксиметров шофьор на една от автогарите в Пловдив, който се оказал неверен.

 

На 31 януари 2015 г. отново използвал СИМ картата на чешки мобилен оператор и инициирал обаждане на тел. 112. Целта му била да подаде невярно повикване за тревога със съобщението: „Има заложена бомба в Първо РУП“.  На въпроса на оператора, откъде се обажда и как се казва, Христов отговорил, че е „военна тайна“, отново повторил заплахата и прекъснал разговора. Извършена е била проверка, която установила, че в районното управление на полицията няма поставено взривно устройство.

 

Обвинението се доказва от свидетелски показания, веществени доказателства, експертиза и др. Атанас Христов не се е признал за виновен.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.