ГрадътКриминалеНовиниТемида

Прокуратурата привлече виновния за смъртта на двама край Садово

Окръжна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняем А.Ю., на 45 г., за това, че на 12.12.2022 г. на главен път I-86 в района край гр. Садово, обл. Пловдив, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил БМВ, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице – С.Р., на 31 г., и С.Т., на 33 г.

Обвиняемият А.Ю. е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева, поради това, че се намира на лечение в болнично заведение заради влошеното си здравословно състояние вследствие на пътнотранспортното произшествие.

Под надзора на Окръжна прокуратура–Пловдив се провеждат действия по разследването. Изготвени са съдебномедицински експертизи, които са установили телесните повреди и причината за смъртта на двамата мъже, починали при катастрофата. Според изготвената химическа експертиза в кръвта на обвиняемия А.Ю. не е открито наличие на алкохол и наркотични вещества.

Очаква се изготвянето на автотехническа експертиза по делото, която да изясни механизма на извършеното деяние, след което ще се премине към приключване на разследването и изготвяне на обвинителен акт.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина