КриминалеНовиниСъдТемида

Прокуратурата привлече като обвиняеми грабителите от Скутаре

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми грабителите от село Скутаре. С.Й., на 23 г., и Д.Х., на 35 г. са обвинени за това, че на 30 юли в съучастие са отнели мобилен телефон от пострадалите майка и син- Я.Ж., на 86 г., и Ж.Ж., на 65 г., като употребили за това сила и заплашване.

Около 2 часа през нощта, С.Й. и Д.Х. влезли в двора на къща, където живеели 86-годишната Я.Ж. и Ж.Ж., неин син. Мъжът усетил шум и излязъл на двора, където бил пресрещнат от двамата обвиняеми. С.Й. го ударил с юмрук в лицето и го повалил на земята. В това време неговият съучастник Д.Х. влязъл в жилището, където се намирала 86-годишната жена. Той я ударил и блъснал на леглото и започнал да тършува из къщата, за да търси пари. След като не намерил, взел мобилен телефон, оставен в една от стаите, и заедно със С.Й. избягали.

Няколко часа по-късно двамата са били установени от полицейски служители от ОД на МВР – Пловдив. При извършено претърсване и изземване в жилище, обитавано от единия от извършителите, е бил намерен и иззет отнетия мобилен телефон.

С.Й. и Д.Х. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура–Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина