СъдТемида

Пандизчии решават делото Белнейски

Бандити с общо дузина присъди кръстосват показания в съда

На кого да се вярва, е големият въпрос

Ангел и Иширковеца се гледат като котка и куче в съда
Ангел и Иширковеца се гледат като котка и куче в съда
Пандизчии ще решават делото Белнейски. Двамата заклети бандити кръстосаха коренно различни свидетелски показания в едно от ключовите, според адвокатите на Лазар Колев, заседания по процеса. На принципа „Дума срещу дума“ в съда застанаха рецидивистът Ангел Атанасов, лежал общо 17 години в дранголниците из страната за въоръжени грабежи и всякакви други злини, и колегата му по професия Владимир Славов- Иширковеца. Първият е ключов свидетел на защитата, вторият- на обвинението. Днес Атанасов дойде директно от летището. Върнал се от Германия специално за съдебното заседание, за да каже, че на Иширковеца вяра не може да се има. Именно Владимир Славов е гръбнакът на обвинението срещу Лазар Колев- той е свидетелят на следствието, който твърди, че пред него Лазар Колев е признал за убийството на двете момичета.
Ангел пък смята, че Иширковеца е завършен психопат, доносник и лъжец.

Ангел Атанасов: Не вярвайте на Иширковеца, той е психопат, лъжец и доносник
Ангел Атанасов: Не вярвайте на Иширковеца, той е психопат, лъжец и доносник
Двамата бяха заедно в съдебната зала днес. Гледаха се като куче и котка. По думите на Атанасов излиза, че кучето е Иширковеца. В разказа си пред съда той каза, че Владимир е престъпник- висшист. Ние сме малоумници, прости бандюги. А той е психопат. Страх ме е от него, много голям вътрешен страх изпитвам, каза под клетва пред апелативните съдии Ангел Атанасов.

Двамата се познават от края на 2002-а, когато Атанасов излиза от пандела след поредна присъда. С Иширковеца го свързва Данчо Каратиста. 46-годишният днес Ангел няма идея какво да прави със свободата си, та известният персонаж от района на Силистра Владимир Иширковеца: Лазар Колев е убиецът
Иширковеца: Лазар Колев е убиецът
Славов го дърпа в групировката си. Дава му по някой лев за дребни задачки. Идва момента, в който обаче той трябва да се отблагодари. Прибраха пистолет в дома на майка ми. Заради него лежах по обвинение за въоръжен грабеж. А не го бях извършил аз. Иширковеца ме преметна и аз го отнесох- лежах 6 месеца. Не го изпържих, тъй като ме сплашваха със сина ми- водеха го при мен на свиждане, без дори да го познават, а посланието бе ясно, обяснява Ангел. Излиза от зандана и пак се връща при Иширковеца, тъй като няма кинти. В последствие обаче покрай него влиза в поредна полицейска хроника- задържан е за убийството на музиканта Сали. Мисля, че те- групата на Image title
Иширковеца го убиха и ми лепнаха на мен обвинението, разказа рецидивистът. После подчерта, че Иширковеца е искал да го ползва за залагане на две бомби.  След което разкри пред съда, че Владимир е лъгал за много хора от крими контингента, подхвърлял е телефони зад решетките на този и онзи, за да вади дивиденти от това.

Много лъже този човек. Не може да му се вярва. Може да накара и мъртвец да проговори. Супер бандит е. Психопат. За да постигне някаква облага и майка си ще предаде. Той 100 процента е и доносник. Сигурен съм, че и за Лазар Колев е излъгал, за да намали присъдата си. Не вярвайте на нито една дума на Иширковеца, каза пред репортерите Ангел.

Противникът му в съда пък контрира, че свидетелските показания на Атанасов са ход на защитата. Отрече да е лъгал за разговора си с Лазар Колев, за да печели дивидент от това. Говорим за затворник с около 20 години стаж из килиите. Бил съм разпитван веднъж за случай с него в Силистра. Не съм го натопявал. Познавам го от цивилния живот, каза Иширковеца в съда днес и подчерта, че не се занимава с крими дейност. Убеден съм, че Лазар Колев е убил сестрите. И мога да се закълна за сетен път в това, че е разкрил пред мен за това. Два пъти съм го правил, мога и трети път да потвърдя. Имал е помагач, който обаче е нямал връзка с убийството. Той е имал роля с оправянето на труповете. Не знам кой е той, но в разказите си е споменавал името на вуйчо си. Абсолютно никаква облага нямам от този случай. Нито работа в затвора съм получавал, нито са ми смекчавали присъдите, каза още Иширковеца.

Двамата бяха откарани от съдебна охрана до касата на съда, за да им бъдат изплатени пътните. Причината- да не се хванат гуша за гуша из коридорите.

А кой прав, кой крив, съдът трябва да реши на кого да повярва.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина