Експертът от „Грабо”, обвинен за крупна финансова измама, остава в ареста

Темида

Невинен съм, заяви Георги Петров в съда

30-годишният експерт в отдел маркетинг на онлайн платформата за колективно пазаруване „Грабо медия”, обвинен в измама в особено големи размери и пране на пари, остава за постоянно в ареста. Окръжният съд реши, че Георги Петров трябва да остане зад решетките, тъй като има основателни предположения, че именно той е извършил престъплението, за което е обвинен. Петров е сочен от прокуратурата като човекът, източил над 400 000 лева от „Грабо медия“ АД, които са се полагали на контрагенти на компанията. Заседанието започна с искане от адвоката на Петров- Ивайло Вражилов, мярката да се гледа при закрити врати, тъй като са налице счетоводни тайни на компанията. Съдиите обаче отхвърлиха молбата му.

От прокуратурата заявиха, че петима свидетели посочили, че Георги Петров е искал смяна на банкови сметки. Прокурор Дилян Пинчев заяви, че има опасност мъжът да се укрие и да извърши друго престъпление, тъй като срещу него има и висящо производство. От 2014 година Георги Петров няма достъп до банковата сметка, тъй като заема длъжност за обработване данни. Той няма право да се разпорежда с банкови сметки и да оперира с парични средства, подчерта пред съдиите адвокат Вражилов. И добави, че Марина Динева, свидетел по делото, е единствения служител, който има право да оперира със системата, а не е привлечена като обвиняема.

Смятам се за невинен по тези обвинения, подчерта самият Георги Петров и отправи молба към Темида за по-лека мярка за неотклонение. Пловдивският окръжен съд отхвърли искането му и потвърди определението на Районния съд- „задържане под стража”. Решението на Темида не може да бъде обжалвано.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.