СъдТемида

Данчо Лечков: Спасих три села от наводнение, а ме осъдиха за това

Отложиха делото по жалба на златното теме от САЩ 94 заради пореден отвод

Image title
Пловдивският апелативен съд отложи делото по жалба на бившия кмет на Сливен Йордан Лечков срещу наложената му условна присъда за злоупотреби с власт. Това се случи след пореден отвод в безкрайните съдебни заседания на златното теме от САЩ 94. Вещо лице официално отказа да извърши експертиза по обвиненията, за които Лечков е осъден от Старозагорския окръжен съд. А именно- да направи оценка на неправомерното според старозагорските магистрати добиване на инертни материали в полза на софийска фирма, от което са ощетени държавата и дружеството „Напоителни системи” ЕАД Сливен за около 20 000 лева. Ще бъде назначено ново вещо лице, а делото се отложи за началото на 2013-а.
Невинен съм. Спасих три села от наводнение, а в Стара Загора ме осъдиха за това. Касае се за прокопаване на дере и извадени 7 хиляди кубика инертни материали, купчините с които още са там. Излиза, че съм виновен задето съм спасил три села от наводнение с това прокопаване, каза Лечков.

Image title
Сблъсъците си с Темида Лечков определи като „Голямото разтакаване по съдилища“. Вече три години обикалям от съд на съд. Предполагам, че ще продължа още три години. Отводи на съдии, на вещи лица… толкова много обвинения. Ако не бе въпросното дере щеше да е нещо друго, отбеляза Лечков.

Който видимо е свикнал с постоянните си обиколки из родните съдилища. Днес, в пловдивската съдебна палат, златното момче от световното в Щатите сякаш бе на някакъв особен вид туризъм. Беше изключително спокоен, усмихваше и пийваше минерална вода. Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина