ГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Оставиха в ареста тийнейджърите Исмаил и Митко, обвинени в умишлено убийство и грабеж

15-годишният Исмаил си събул обувките и скачал по главата на жертвата си

Исмаил Айше Асан и Митко Асенов, на 15 и 17 години, остават в ареста с постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража”. Това реши пловдивския окръжен съд.   Тийнейджърите от Асеновград са с тежки обвинения- първият за грабеж и убийство, вторият само за грабеж. Съдът прие, че от събраните до момента доказателства може да се изведе обосновано предположение, че двамата са съпричастни с повдигнатите им обвинения. Според съда е налице и реална опасност при по-лека мярка за неотклонение да извършат престъпление

В залата днес стана ясно, че в деня на изборите двете момчета, на 15 и 17 години, срещнали жертвата – мъж на 41 години от турски произход, който гостувал на брат си по празничен повод.  Обвиняемите го срещнали по пътя след празничната вечеря, когато той бил тръгнал да се прибира. Исмаил и Митко го нападат и му отмъкват чантата с три лева в нея. След това удрят жертвата си в лицето и побягват. При удара те са счупили носа на жертвата го събарят  на земята, обясни прокурор Галя Минчева.

После двамата спират до магазин наблизо и си купуват бутилка алкохол, след което се върнали отново на мястото на престъплението.

15-годишният Исмаил си събул обувките и започнал да скача по главата на жертвата. След това го удушил.

Свидетел на случилото се потърсил съдействие от спрял наблизо шофьор на такси и двамата позвънили на Спешния телефон 112. На място била изпратена полицейска кола и екип на спешна помощ. Лекарите само констатирали смъртта на 41-годишния мъж.

Тъй като двамата са непълнолетни те могат да получат присъда до 10 години затвор.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина