ЗдравеНовиниПУЛС

УМБАЛ „Свети Георги“ получи като дарение устройства за мониторинг на глюкозата за педиатричното отделения

Обучени доброволци от асоциация „Докосни дъгата“ ще съдействат на родителите и техните деца при поставянето и използването на системата

Отделението по детска ендокринология в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив получе като дарение устройства за мониторинг на глюкозата.

В рамките на инициативата общо 200 устройства за непрекъснат мониторинг на глюкозата се предоставят безвъзмездно на 3 големи лечебни заведения в страната. По проекта „Dexcom One – започни нов живот“, който се реализира от асоциация „Докосни дъгата“ и американската компания Dexcom, такива устройства получиха днес и в СБАЛ по детски болести „проф. Д-р Иван Митев“ София и УМБАЛ „Света Марина” във Варна.

Устройствата спестяват многото болезнени убожданията в пръста, които се правят при традиционното измерване чрез глюкомер. Системата е одобрена за използване за деца на възраст от 2 години нагоре.

Обучени доброволци от асоциация „Докосни дъгата“ ще съдействат на родителите и техните деца при поставянето и използването ѝ. С помощта на устройствата, деца и младежи, които са на инсулинова терапия, ще получат възможност да проследяват стойностите на глюкозата си непрекъснато. Системата включва малък сензор, който се поставя под кожата с помощта на апликатор, и предавател, който изпраща получените данни с Bluetooth връзка към съвместим мобилен телефон. Чрез устройството родители и деца ще могат да проследяват показанията на глюкозата и да научават бързо как се променят, като проследяват приложението на телефона си.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина