ЗдравеПУЛС

Улуци и мазилка падат от културно-историческото ни наследство

Час след полунощ – хората отказват да се приберат по домовете си

Целият Тютюнев град е отцепен от полиция

Междувременно два камиона влязоха през задната част в склада на „Одрин“ 8

Пожарът, който опустоши три от тютюневите складове в Пловдив е овладян. Няколкометровите пламъци стихнаха и само въглени тлеят в два от складовете, а в третия огънят е значително по-малък и се вижда само през пръснатите прозорци на една оцелелите фасади на сградата, която се намира на ъгъла между улиците „Екзарх Йосиф“ и „Иван Вазов“. От склада падат улуци и мазилка, които засипват бордюра на „Иван Вазов“. Културното ни наследство плаче с късове от себе си, които се стоварват и разбиват в уличната настилка.

Полицията е отцепила целия Тютюнев град и не допускат никого в близост до сградите с обяснение, че това се налага заради личната безопасност на гражданите. От друга страна, десетки хора все още са наобиколили оградена площ и изпитателно гледат към рушащите сгради. Те отказват да се приберат по домовете си и категорично заявяват, че ако това е човешко дело, няма да оставят нещата да се потулят. Трябва активна гражданска позиция, която да защитава града ни, иначе сме загубени, категорична е Габриела, която заедно с екипа ни наблюдаваше случващото се.

По време на обиколката си около Тютюневия град, наш репортер се натъкна на нещо особено интересно. Два камиона с големи ремаркета влязоха в задната част на съборения през март склад на улица „Одрин“ 8, обгърнати от пълен мрак, тъй като в района електрозахранването е спряно. Заедно с камионите, на място бяха и трима охранители, които не пожелаха да разговарят с нас и не дадоха никакво обяснение каква дейност точно извършват те на обекта, който в началото на годината бе запечатан за каквито и да било действия, дори отстраняване на строителни отпадъци, докато тече разследването по случая.

Под Тепето продължава да следи темата!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина