Румяна Денева: Нека помним, че делото на Левски тръгва от Пловдив – ВИДЕО

Градът Изпод тепето Новини
Васил Левски

„Пловдивчани трябва да не забравят, че делото на Апостола на Свободата започва от Пловдив. Той е бил ученик на Йоаким Груев именно тук“, каза в словото си Румяна Денева, ученичка в 11 клас на ОМГ „Акад. Кирил Попов“ Пловдив , участник в Националния проект „Народните будители и Аз“, на тържественото отбелязване на 185-та годишнина от рождението на Васил Левски.

Под тепето ви предаде на живо цялото слово.

Само около 20 граждани присъстваха на церемонията, но имаше представители на почти всички обществени държавни институции. Сред тях бяха кметът на Пловдив – Здравко Димитров, председателят на Общински съвет – Александър Държиков, областният управител – Йордан Иванов.

Васил Левски

В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“.

Традиционно в честването се включват още: Народни представители от град Пловдив, командирът на Силите за специални операции и началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, общественият посредник към Община Пловдив, представители на политически и обществени организации, членовете на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, граждани и медии.

Васил Левски

 

 

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.