МненияПод ножа

Тотев застава пред съда в понеделник

Искането за отстраняването на кмета вече е в Окръжен съд, делото се гледа на 16 януари

Софийска градска прокуратура внесе в Окръжен съд Пловдив искане по реда за отстраняване от длъжност кмета на Иван Тотев, съобщиха от съдебната палата. Градоначалникът е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по служба, от което са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 милион лева и случаят е особено тежък – престъпление по чл. 282, ал.3, пр. 1 във вр. с ал. 2, пр.2 във вр. с ал.1 от НК, припомнят от храма на Темида.

Делото ще се разгледа на 16 януари- понеделник.

Окръжният съд прекрати производството по делото, образувано по реда на чл. 61 от НПК по постъпила жалба от защитника на обвиняемия срещу постановлението на прокурор от СГП, с което му е била определена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лева. Причината за това е постъпилото заявление от  Иван Тотев до съда, с което е оттеглил жалбата, подадена срещу определения му размер на паричната гаранция, допълват от пресслужбата на съдебната палата.

 

 

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. ЗООгейт =ZOOgate= Мисля си, че е само хитро подбран най-дребният Казус нарочно за да се отклонява вниманието на обществото от ГОЛЕМИТЕ УДАРИ на крадливата КлептоКрация управляваща Пловдив. Които са МНОГОмилионни престъпления, а не такава цаца. Да видим доколко от София ще успеят да ни разбримчат преди изборите. Лакомите МУТРИ се организират в истеричави УЛИЧНИ АГИТКИ – заобикаляйте, да не би да ви „включат“ във фотото като участници, те са ловки.

  2. Сериозните УДАРИ ((BIG HITS за пловдивските Дьорд-Шорошоидски ингилизатори)) са задигнатите към частно „депо“ ГРАДСКИ ПАВАЖИ заради асфалтаджийската мафия.Затритото постижение още от комунизма ТРОЛЕЙБУСИ заради автобусната мафия. ХИПОДРУМ. ВЕЛОДРОМ в който никой не колодруми. „Гребни“ канали за всяко кметство развъдници на Расови Комари. Подводен паркинг в градината. Палми. Непотребните му абсурдни „проекти“.

  3. ЗООгейт скандалът е само върхът на айсберга, само НАЧАЛОТО НА БРИМКАТА за маминия ИМПЕРИАЛист индж. Иб. Тотев, КлептоКрат. Само дребните джобни някакви 1000 бона, милионче, голяма работа. Както и смешните 100 сто бона за „авторски права“ за пампайските ортаци за шедьовъра за Мегдана -които си бяха уредени автоматично от регламента за конкурса, пък Той застави ОСъвет да гласува Пладнешки „Подарък“-да не би да ne си е отчислил „комисионна“

  4. маминия да застава пред бесилото, а не пред съда! Градът никога не е бил ПО-МРЪСЕН, ПО-ШУМЕН, ПО-ЗАДРЪСТЕН, ПО-ЗАСТРОЕН И ПО-ЗАГРОЗНЕН С ИДИОТСКИ НЕЗАКОННИ СТРОЕЖИ!

  5. Сигурно областният – Здравко Димитров му подлива вода. Ток има болни амбиции, но малко възможности.

  6. Градът никога не е бил по-хубав. Ъолкова положителни промени в последните 5-6 години, че не мога да хи изброя. Аз съм зад Тотев!!!

  7. Да Боби целта е да се отстрани най крадливия кмет на Пловдив ,окрал и бъдещето със заемите си който ние ще връщаме,Говори се в общината ,че е откраднал над 100 милиона от пловдивчани трябва ли такъв крадлив човек да ни управлява

  8. Целта е да бъде отстранен Тотев – очевидно е. Самият факт че при още незапочнато производство, бързо-бързо се иска отстраняването му е показателен.

  9. ПЛОВДИВСКАТА ПРОКУРАТУРА И СЪД ДА СЕ ИЗВИНЯТ НА ПЛОВДИВЧАНИ,ЧЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ ГО ПАЗЕШЕ И МАЧКАШЕ ЖЕЛЯЗКОВА И ДА СИ ПОНЕСАТ ОТГОВОРНОСТТА

  10. Надявам се силно съдът да не се поддаде на натиск от страна на Тотев и да го отстрани от длъжност още в Понеделник, защото обвиняемият наистина има властта да повлияе на разследването и събирането на свидетелски показания и доказателства по делото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина