Здравната каса се жалва на БОП от фалшив профил във Фейсбук

Под небето
Под Тепето

Три „страници на НЗОК” излизат в социалната мрежа, едната е от Пловдив

Всички са фалшиви

„Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) подаде сигнал до „Главна дирекция борба с организираната престъпност“ към МВР (ГДБОП) за предприемане на необходимите действия във връзка със създаден фалшив профил на НЗОК в социалната мрежа Фейсбук. Установено бе, че на профила, от името на НЗОК, се публикува невярна информация, която е обидна за лекарите и пациентите и уронва престижа на институцията.” Това се казва в официално прессъобщение на институцията.От Здравната каса уточняват, че никога не са създавали профил на ведомството във Фейсбук, а в интернет присъстват единствено с официалния си сайт.  

Бърза справка в мрежата показва, че всъщност съществуват три страници във Фейсбук, кръстени „НЗОК”. Най-несвойствена за институцията активност има в тази с логото на НЗОК. Там през последните дни има няколко изпъстрени с правописни грешки съобщения. Последното гласи: „Сички шефове на болници които искат да дръпнат държавни пари да се обърнат към НЗОК! Малко да почерпите и ще съдействаме!”

Един от фалшивите профили е създаден от Пловдив и там са публикувани постове предимно на хора, недоволни от обслужването в Регионалната здравна каса. „Освен кодове за нои и нап, хубаво е да има човек и за НЗОК за електронно здравно досие”, е последната отправена препоръка от Пловдив.

Освен че това е поредният случай на злоупотреби с името на различни институции в интернет. Не е ли сигнал за тези институции, че би трябвало да присъстват в Мрежата и реално да работят и от там?! 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.