МненияПод ножа

С противогази „Да, България“ и „Зелените“ поискаха адекватни мерки срещу мръсния въздух

Активистите искат отчет за взетите мерки за чистотата на атмосферния въздух в Пловдив

15-ина активисти на "Да, България" и "Зелените" в Пловдив протестираха срещу недостатъчните, според тях, мерки срещу мръсния въздух в града. Те носиха противогази и различни надписи, с които преминаха няколко пъти през кръстовището на Сточна гара.

Това е най-натовареното кръстовище в града, в пиков час всеки пресичащ е подложен на огромни количества замърсяване, коментираха протестиращите. Те отправиха искане да се предостави ясна информация за мерките, както и резултатите от тях, свързани с чистотата на атмосферния въздух в града. Активистите носиха надписи "Търси се: Чист въздух", "Мръсният въздух убива" и "Мерките са само на думи".

Всички те си поставиха противогази, които са тяхна лична собственост и шеговито заявиха, че се надяват в скоро време да не им се налага наистина да ги ползват. Освен събралите се в градинката протестиращи, в акцията символична подкрепа изяви и възрастен мъж от един от блоковете в близост. Той аплодира протеста от своята тераса и ги призова да се заемат с въпроса за натовареното автомобилно движение.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина