МненияПод ножа

Полицаят, превозвал нелегални мигранти: Благодарение на мен този канал е разбит

Баща му починал в деня на задържането му под стража

Окръжният съд остави Владимир Стоянов в ареста , можел да извърши друго престъпление

Полицаят, превозвал нелегално пребиваващи у нас афганистанци, поиска да бъде пуснат на свобода днес. Служителят на охранителна полиция към СДВР Владимир Стоянов подчерта пред съда, че е дал пълна информация за действащата организация за трафик на хора, част от която е бил. „ Дал съм доказателства за тези хора. И по телевизията ги даваха. Благодарение на мен този канал бе разбит”, каза пред Темида той, но чак след като чу решението на окръжните съдии. А то бе категорично- Стоянов остава в ареста с най-тежка мярка за неотклонение, тъй като има опасност да извърши друго престъпление.

В началото на с заседание стана ясно, че в деня, в който карловският съд реши да го задържи под стража, е починал баща му. Това бе и основният акцент в пледоарията на защитника на Владимир Стоянов- адв. Бакалов. Той представи като доказателство акта за смърт и медицинско на майката на подзащитния си, според което тя е с разклатено здраве. „Той няма как да се справи емоционално и психически ако остане в ареста. Трябва да бъде с майка си в този момент. Тя има нужда от него, тъй като вече е единственият и близък човек”, подчерта адв. Бакалов. Самият Владимир Стоянов също каза в последните си думи пред съда, че единствено иска да бъде до майка си.

Представителят на прокуратурата обаче заяви, че случващото се в семейството няма никакво отношение към престъпленията, за които Владимир е обвинен и наличието на обосновано предположение, че ги е извършил. От държавното обвинение определиха  Стоянов като лице с по-висока степен на обществена опасност, тъй като е действащ полицай. Несериозно е да се твърди, че той е лице с по-висока степен на обществена опасност, тъй като е служител на МВР, отговори адвокатът на адв. Бакалов.

На финал окръжните съдии подчертаха, че има опасност Владимир Стоянов да извърши друго престъпление, като дадоха за пример няколкократните му измъквания от полицейски засади по целия път от Бургас до Карлово. Очевидно е, че той участва в схема, в някакъв канал, вид организация, обясниха магистратите. Съгласиха се с прокуратурата, че трагедията в семейството няма нищо общо с производството. И на финал позволиха на Владимир Стоянов да се види за десет минути с майка си в съдебната зала. Нещо, което се случва изключително рядко.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина