Още по темата „Кой трябва да пази общинската собственост?“

Под ножа

Ето как Щрабаг пази указателните табели

Къде е улица „Преслав“

Темата „Кой трябва да пази общинската собственост?“ избухна с нова сила през януари, когато в квартал Капана няколко седмици „обикаляше“ свален пътен знак и след неколкократни сигнали до институциите никой не взе отношение, докато екипът ни не нарисува карта на ОП „Организация и контрол на транспорта“. Тогава се оказа, че няма еднозначен отговор на въпроса „Кой трябва да пази общинската собственост?“, когато става дума за пътен знак.

Припомняме отново думите на директора на ОП-то инж. Борислав Кръстев, че по време на ремонт на улици и тротоари за съхраняването на демонтираните знаци и тяхното възстановяване отговаря фирмата-изпълнител на обекта. В горния случай това бе „Драгиев и Ко.“ Оказа се, че това дружество не е никакво изключение.

Ако попитате изпълнителите на ремонтите на големите пловдивски булеварди, които се оправят с парите от 30-милионния заем по ЕБВР, къде са свалените от тях улични табели, също няма да могат да ви отговорят.

Последният етап от ремонта на бул. „Руски“ в частта от „Гладстон“ до ул. „Преслав“ бе напуснат от бригада като евакуация при бедствие, а всъщност работниците отидоха на успоредна отсечка на бул.“Васил Априлов“. Не прибраха нищо – не само строителни материали, а и табели, пътни знаци и т.н.

Така табелата на улица „Преслав“ лежа цяла есен в калта на разкопаната алея по средата на булеварда, точно на мястото за пресичане към отсрещната спирка. След като бе изкривена от стотиците обувки, минаващи върху ѝ, на някого от гражданите – пазители на общинско имущество му писна и скри указателната табела зад навеса на спирката.

На живеещите и работещите в района също им писна и за да са сигурни, че табелата пак няма да хване крака, по подобие на много други, от седмици са я закрепили с миши опашки за парапета на стълбището.  

Та, така Щрабаг пази указателните табели.

И в двата случая, за които стана дума, неведнъж сме чували упреци, че се занимаваме с дребнотемие. Ако "дребните" суми, които се плащат за пътни знаци и указателни табели, не бяха от джобовете на хората, то самите пловдивчани нямаше да си ги пазят така, за разлика от тези, на които им се плаща да ги пазят.

Споделете ни във:

1 thought on “Още по темата „Кой трябва да пази общинската собственост?“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.