МненияПод ножа

Новите срокове по договора за реконструкция на булевардите с ЕБВР вече са на информационните табели

18 юли 2018 година, това пише на новата табела на бул."Руски" преди няколко дни там фигурираше надпис 730 дни, които бяха изтекли през август 2017-а

Таня Грозданова

Още преди да мине гласуването на предложението за промяна в сроковете по споразумението с Европейската банка за възстановяване и развитие на бул. „Руски“ от фирмата изпълнител са монтирали нови информационни табели, указващи новите срокове, видя репортер на Под тепето.

Както ви информирахме в понеделник, от дневния ред на предстоящата сесия на Общински съвет става ясно, че Пловдив ще посрещне титлата Европейска столица на културата през 2019 г. без готови булеварди. Очаква се в четвъртък местния парламент да разгледа решение удължаване на срока за изпълнение на главните пътни артерии, които се изпълняват с пари от ЕБВР, до края на октомври 2019 г. Вносител на предложението е кметът Иван Тотев, а в документът е записано, че е с предварително изпълнение. 

Старата информационна табела на обекта

Снощи репортер на Под тепето се натъкна на чисто нова информационна табела на кръстовището на бул.“Руски“ и ул.“Преслав“, която гласи, че срокът за изпълнение е 18 юли 2018-а година. Според проекторешението, внесено за обсъждане на следващата сесия, вече са водени разговори с финансиращата институция, като двете страни са единодушни, че срокът трябва да бъде удължен с 22 месеца, колкото е фактическото забавяне от процедурите по избор на изпълнител, надзор, старта на работата и усвояването на първия транш от 30 – милионния заем.

Новината, че градът ще продължи да бъде строителна площадка и през 2019-а година предизвика сериозни недоволства сред пловдивчани.

Очаквайте интервю с кмета Иван Тотев по темата

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина