МненияПод ножа

Не всички патрули на „Общинска охрана“ имат право да налагат санкции

Екипите в неделя са дежурни само по сигнално – охранителна дейност

Екипите на ОП „Общинска охрана“, които осигуряваха реда по време на благотворителната акция  за направата на първата 3D пешеходна пътека в Пловдив, не са били длъжни да имат кочани за глоби в себе си. Това поясни пред Под тепето директорът на предприятието Александър Стайков.

„Не всички патрули на Общинска охрана имат правомощия да налагат глоби. Това се определя със заповед на кмета на Община Пловдив. В неделя няма екипи за санкции, те извършват само сигнално-охранителна дейност.“

Това са отговорите на въпросите, които поставихме пред директора на общинските охранители по повод казуса с ВМW-то, което престоя близо 5 часа на пешеходната пътека пред ОУ „Д-р Петър Берон“ в центъра на Пловдив и не бе забелязано от органите на реда, но съвсем случайно изчезна, когато репортерът ни успя да открие патрул на „Общинска полиция“ с кочани за глоби на същата улица.   

И така отговорът на въпроса „защо униформените са на работа без „кочани“ е защото е неделя, и защото не всички имат право да налагат санкции.

Обаче пък никой не може да отрече, че работата на „Общинска охрана“ включва опазване на реда на общинската улица със средствата, с които разполага и ако сред тях не са кочаните с глоби, да предаде сигнала на оторизираните им колеги.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина