МненияПод ножа

Медии „Пребиха” Мис Пловдив 2013 Джулия Стоянова

Това е нелепо. Вкъщи съм си, добре съм, казва на близките си красавицата

Медиите в милата ни родина започнаха да „пребиват”, „обезобразяват”, „вкарват в болница” популярни и непопулярни хора, които дори нямат идея, че животът им зависи от лекарски умения. Всеки ден си играят със съдби и житейски истории. Примерите за това са безброй, но днешният е твърде възмутителен. Жертвата този път е Мис Пловдив 2013 Джулия Стоянова. „Журналисти” влязоха в профила й във Фейсбук и си създадоха сочна история. Там, в личното си до някаква степен пространство в социалната мрежа,  Джулия съобщава за инцидент в родния й Пазарджик от днес. Млад мъж в неадекватно състояние й поискал пари на слизане от рейса, тя му отказала, а той леко я ударил в опит да й вземе чантата. После избягал. Репортери обаче решиха, че могат да привлекат аудитория с „шоково- ужасната” история и зачаткаха по клавиатурите си. „Пребиха” момичето, а с това съсипаха близките й.

Това наистина е нелепо. Вкъщи съм си, добре съм. Отговарям на приятели по телефона през няколко минути, притеснени за живота и здравето ми. Да, имах случка, на която не обръщам особено внимание. Но очевидно други решиха да й обърнат внимание без да ме питат, като така притесниха толкова много мои близки хора. Аз съм човек, който не иска публичност и в същото време вижте какво ме сполетява и най-вече какво сполетява онези, които са загрижени за мен, обясни пред Под тепето Джулия.

Публикуваните текстове са твърде некоректни. Хората, които са ги писали, явно не знаят, че думата „фрактура” значи счупване, но пък се осмеляват да я употребяват в едно изречение с „лице”, при все, че става въпрос за едва забележим оток. Това е меко казано непрофесионално. „Фрактура” и „лице” в едно изречение, за едно красиво и здраво момиче в разцвета му, пък макар и след малък инцидент на улицата, е наистина „шоково-ужасяваща” новина, но само за близките на момичето.  Но какво значение имат те, нали „новината” е четена!

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Аз наистина не виждам с какви очи редакцията на Под Тепето пише подобен материал, при положение, че всички знаем как стартира и набра популярност тази имаща се за „сериозна“ медия! То не бяха ШОКови и СКАНДАЛни заглавия, то не бяха жълтини и Николета Лозанова. Да не говорим, че Дернев си е „светски хроникьор“ = клюкар. А бившата му дългогодишна половинка Парашкева Иванова е главен редактор на трафик нюз, където излезе статията за побоя.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина