МненияПод ножа

Марш за европейско правосъдие в Пловдив на 14 юни

Събитието се организира на датата, на която преди 4 години парламентът избра Пеевски за шеф на ДАНС

Протестът се организира пред Община Пловдив

Марш за европейско правосъдие се организира в Пловдив на 14 юни, денят, в който преди четири години Делян Пеевски бе избран за шеф на ДАНС. Събитието ще се проведе паралелно в няколко града- София, Пловдив, Варна и Сливен и се организира от инициативата „Правосъдие за всеки” и други граждански организации. Под тепетата шествието ще стартира в 18.30 ч., пред сградата на общината. Маршът набира популярност в социалната мрежа, а в Пловдив се появиха и плакати, привличащи погледите с посланието „Няма да мълчим! Стига вече толкова!”.

Според организаторите, в момента  върви опит за пълно овладяване на съдебната система чрез манипулация на изборите за нов Висш съдебен съвет. Те алармират, че вървят и опити за отстраняване на председателя на ВКС Лозан Панов.

Имаме безконтролен и безотчетен Главен прокурор, който директно заявява, че не дължи обяснения никому за действията си, анонимна и неефективна прокуратура, която прилага избирателно правото, управляващи политици, които твърдят, че съдебната реформа не включва прокуратурата, председател на Върховен Административен съд, който участва в манипулации на изборите за нов ВСС, и министър на правосъдието, призоваващ за тишина в системата, за да не се говори за корупция, зависимости и фактическия отказ от правосъдие, пишат организаторите на Марша във Фейсбук. Те подготвят да внесат петиция до Народното събрание и Министерски съвет с искания.

Ето и пълния текст от организаторите на Марш за европейско правосъдие:

14 – ти юни е символна дата, която не можем да подминем! Това е Денят на срама за нашата нова държавност, когато само с едно нагло олигархично назначение в ДАНС се сринаха представите ни, че демокрацията работи, а правата и свободата са ни гарантирани от закона.
Четири години по-късно мафията е по-силна от всякога, овладяла е всички властови ресурси и е превърнала демокрацията в грозна карикатура, а онзи от ДАНС, когото уж изгонихме през 2013г. , във властелин на почти цялата държава.
На 23-ти май няколко хиляди граждани извикаха мощно: "Няма да мълчим!" под прозорците на властта по време на Марша за европейско правосъдие. Чуха ни, но пак не ни разбраха.
Вместо това върви опит за пълно овладяване на съдебната система чрез манипулация на изборите за нов Висш съдебен съвет, който е правителството на Съдебната власт, и опити за отстраняване на председтателя на ВКС, г-н Лозан Панов.
Той има смелостта да поиска независимо разследване на нерегламентираните контакти на Главния прокурор /ЦУМ гейт/ и постави пред Президента въпроса за конституционни реформи в структурата и модела на прокуратурата и Висшия съдебен съвет . Последваха грозни обвинения срещу тази достойна позиция и отвъртяни болтове на служебната му кола.
Имаме безконтролен и безотчетен Главен прокурор, който директно заявява, че не дължи обяснения никому за действията си, анонимна и неефективна прокуратура, която прилага избирателно правото, управляващи политици, които твърдят, че съдебната реформа не включва прокуратурата, председател на Върховен Административен съд, който участва в манипулации на изборите за нов ВСС, и министър на правосъдието, призоваващ за тишина в системата, за да не се говори за корупция, зависимости и фактическия отказ от правосъдие. Писна ни наистина, СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА!
НИЕ СМЕ ГНЕВНИ, НИЕ СМЕ ОТГОВОРНИ ПРЕД СТРАНАТА
И ДЕЦАТА СИ, СИ И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МЪЛЧИМ!.
Този път Маршът ще е национален и ще се проведе съвсем предупредително. Ще подготвим и внесем петиция до Народното събрание и Министерски съвет с нашите искания.
Призоваваме всички свободни и достойни граждани, които милеят за страната си, да участват в Марша за европейско правосъдие. Нека покажем, че няма да позволим мафията да си присвоява собствената ни държава!
Началото в София е на 14 юни от 18.30ч. пред Съдебна палата! #Правосъдиезавсеки

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина