Десет дни след масовата сеч по Марица няма нито едно новопосадено дърво

Под ножа

Зоната с премахнатите каваци заприлича на пустиня

Нито едно дръвче не е посадено на мястото на повалените близо 20 тополи по поречието на Марица. Десетина дни след поголовната сеч на ударниците от „Градини и паркове”, зоната около старите каваци е напълно изсъхнала, без никаква зеленина и сянка. Очакваните залесителни акции така и не са започнали, а пешеходците и колоездачите по южното корито на Марица нервно коментират пустинната гледка. Очаква се тя да сполети и другите зони от поречието, на които все още стърчат десетки тополи. Не е ясно кога ще започне тяхното премахване, но се вижда, че след сечта посадени дръвчета няма.

Припомняме, че масовата отстраняване на тополите е политика на общината. По думите на директора на „Градини и паркове” дърветата са с изтекъл жизнен цикъл и предизвикват алергии у много пловдивчани.Тополите от северната част на Марица чакат реда си

 

Споделете ни във:

5 коментара за “Десет дни след масовата сеч по Марица няма нито едно новопосадено дърво

  1. Дървета се садяли ноември-март!!! А за къв чеп им беше да ги режат в най-голяната жега!!! Въобще, къв е тоя зор да се режат дървета! НЕ само не трябва да се ражат, а трябва да се сеят все повече и повече. Покрай тротоарии вело-алеи колко дървета заминаха. ОК, хубаво, но възстановете ги дейба!

  2. Яявертъуио,
    А кой сече при 40 градусана сянка?
    Отговор:
    Малоумник,или далавераджия,който ще нагуши от това!

  3. Дървета посред лято не могат да се садят, ама вие няма как да го знаете това…

  4. На 40 градуса на сянка нищо не се сади, защото всичко изсъхва. Дървета се садят – ноември-март. Освен да припомняте, попитайте специалистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.