МненияПод ножа

Десет дни след масовата сеч по Марица няма нито едно новопосадено дърво

Зоната с премахнатите каваци заприлича на пустиня

Нито едно дръвче не е посадено на мястото на повалените близо 20 тополи по поречието на Марица. Десетина дни след поголовната сеч на ударниците от „Градини и паркове”, зоната около старите каваци е напълно изсъхнала, без никаква зеленина и сянка. Очакваните залесителни акции така и не са започнали, а пешеходците и колоездачите по южното корито на Марица нервно коментират пустинната гледка. Очаква се тя да сполети и другите зони от поречието, на които все още стърчат десетки тополи. Не е ясно кога ще започне тяхното премахване, но се вижда, че след сечта посадени дръвчета няма.

Припомняме, че масовата отстраняване на тополите е политика на общината. По думите на директора на „Градини и паркове” дърветата са с изтекъл жизнен цикъл и предизвикват алергии у много пловдивчани.Тополите от северната част на Марица чакат реда си

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Дървета се садяли ноември-март!!! А за къв чеп им беше да ги режат в най-голяната жега!!! Въобще, къв е тоя зор да се режат дървета! НЕ само не трябва да се ражат, а трябва да се сеят все повече и повече. Покрай тротоарии вело-алеи колко дървета заминаха. ОК, хубаво, но възстановете ги дейба!

  2. На 40 градуса на сянка нищо не се сади, защото всичко изсъхва. Дървета се садят – ноември-март. Освен да припомняте, попитайте специалистите.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина