Слънцето води до изсушаване, състаряване , алергии

Под небето
Под Тепето

Image title
Не подценявайте слънцето. То е и приятел, и враг, мъдро махат с пръст докторите от ДКЦ-5. Заради него могат да последват много неприятности както за децата, така и за възрастните. Изсушаване на кожата, изгаряне, състаряване, алергия и сериозни заболявания са част от случаите, причинени от топлите летни лъчи, които навлизат дълбоко в кожата.

Слънцето е особено опасно за светлите кожи. Това, че веднъж са намазани със слънцезащитен крем не означава, че цял ден могат да стоят на слънце, предупреждават лекарите. Това, че кожата не изгаря не означава, че не е изложена на опасност. Нека желанието за бронзово тяло да се появи постепенно и търпеливо, съветват специалистите от пета поликлиника. Друг мит е, че дори и да е мрачно времето, може да изгорите. Ултравиолетовите лъчи работят силно и при мъгливо небе. Матовите кожи също могат да бъдат увредени. При тях понякога се появяват по-тъмни петна по лицето и тялото.

Изброените рискове могат да се появят и сега в края на лятото. Дори до средата на септември. Препоръката на докторите от ДКЦ-5 е да се внимава изключително много и да се предпазвате.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.