Министър Игнатов откри нов комплекс на ПУ в Ректората

Под небето
720 хиляди лева собствени средства инвестира вуза в строителството

Image title

Министърът на образованието Сергей Игнатов и ректорът на Пловдивския университет Запрян Козлуджов прерязаха лентата на новопостроения комплекс в Ректората на висшето учебно заведение. Съоръжението е с обща разгърната площ 865,88 кв. метра и е построено със собствени средства на висшето училище в размер на 720 хиляди лева. Доволен съм от работата на ректора. За малкото време, откакто заема този пост, той направи много за университета. Винаги ми е приятно да идвам в Пловдив, и то по такива поводи. Сега Пловдивският университет има нова зала и нов комплекс, заяви министър Игнатов.

Image title

Комплексът включва 2 двуетажни стоманобетонни сгради, които се намират в задния двор на Ректората. Фасадите са изпълнени с врачански камък в съчетание със силиконова мазилка, направено е саниране, прозорците са с PVC дограма. В сградите  ще се подготвят и управляват научноизследователските и инфраструктурните проекти, както и тези, които касаят мобилността на студенти и преподаватели. Има конферентен център, две по-малки зали за срещи, беседи и занятия. 

Image title

В конферентния център преподаватели и студенти ще могат да провеждат регулярните си семинари, работни срещи по проекти с партньори от страната и чужбина, обучения и други събития, свързани с проектната научноизследователска и развойна дейност в университета. Обособена е и учебна съдебна зала за възпитаниците на 

Image title

Юридическия факултет, чието оборудване предстои, уточни ректорът Козлуджов. Учебен център с 300 места ще се помещава на двата етажа на сграда „Б”. За целите на образователния процес местата ще бъдат разпределени в една аудитория и две семинарни зали, допълни пред министър Игнатов по време на обиколката из новата база ректорът на ПУ.
В същото време шофьорът на правителствената му лимузина държеше командировъчното си и се чудеше къде да си бие печат. Един от гардовете на Николай Пловдивски пък нервничеше в 

Image title

изчакване на отец Добри, който явно ще замества шефа си, докато той е потънал в 40-дневно траурно мълчание. 

Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.