Под небето

Борисовата градина, 15 април

Gendo, www.vevesti.com

Image title
Всекидневен бюлетин за нивото на обществено-политическите изяви в държавата

В парламента коренякът-депесар Христо Бисеров съобщи, че ДПС остро възразява срещу опитите за внушения в българското общество за предстоящи съдебни процедури срещу председателя на партията Ахмед Доган. Обаче не се разбра нито чии са опитите, нито кой е сценаристът на атаката. Нещо като неизвестен разпространител на слухове.
За мен и разпространителят, и потребителите са си съвсем известни.
Внушенията за предстоящи съдебни процедури се пораждат и намират почва у всички ония, които не могат да разберат как един партиен лидер разпределя финансовите порции на властта, има обръчи от фирми, възможности колкото един банкер, получава хонорари по милион и половина, вози се на яхти, живее в сарай и непрекъснато е глобяван за неявяване на работа. И е отличен с орден Стара планина.
Днес Синята коалиция поиска Симеон Дянков да им се извини. Костов и Димитров се почувствали обидени и молят вицепремиера да посочи къде и кой представител на Синята коалиция е поискал задълженията да бъдат разплатени веднага, и да посочи кои са фирмите, които той включва в техните обръчи и кръгове.
Хер Флик обаче е гърмян заек и то от опитен ловец като президента. Ако има извинение, ще бъде на гола поляна, без записващи устройства, СРС-та и съветници, а сайтовете на двете партии ДСБ и СДС ще бъдат спрени за неопределен период от време с цел избягване на стенограми. Освен това Бойко Борисов бил заключил бялото знаме и сега е връчил на кабинета и парламентарната група по едно знаме на Атака.
Като написах за стенограмите, та се сетих за едно днешно височайшо и дълго отлагано посещение – това на Цветанов във Висшия съдебен съвет. Та след него Цветанов беше лаконичен: „Разговорът беше конструктивен”. Ох, същото каза и Дянков, като излезе от срещата с президента. После стана една…
Не питайте защо в бюлетина не отбелязвам акция Недосегаемите. Ако ви интересува, четете бюлетина на пресцентъра на МВР. Там всичко е казано по инструкцията на Наполеон към журналистите: „Пишете кратко и неясно”. Но пък завършва оптимистично: „Колеги, видеоматериалът е готов!” Това е добра новина, днес нали няма серия от „Стъклен дом”?
И още една добра вест. От ВМРО съобщиха, че с общи усилия ще възстановят градинката пред клуба на партията в район „Илинден” в София като бъдат проведени „необходимите озеленителни мероприятия. Така едно кътче от София ще бъде отвоювано в името на столичани”.
Каня организаторите от ВМРО така да отвоюваме цялата Борисова градина. Щото досега все я завоюваха.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина