Лобито на Николай Пловдивски взе Западно- и Средноевропейска епархия

Под лупа

Довереникът на владиката Антоний стана митрополит

Антоний плътно до Николай във времето, когато бе епископ на Смолян
Антоний плътно до Николай във времето, когато бе епископ на Смолян
Лобито на Николай Пловдивски взе Западно- и Средноевропейска епархия. Довереникът на владиката- Антоний бе избран за митрополит с 10 гласа в Синодалния параклис “Св. цар Борис-Михаил Покръстител” днес. Константийският епископ, който бе викарий във въпросната епархия, е сред най-близките до Николай хора. Именно пловдивският митрополит го пусна по стъпалата на църковната йерархия, като го прати за епископ в Смолян.  От там той се изстреля за Европа като помощник на митрополит Симеон, на чийто трон се качи днес. 

Самият Антоний е като проекция на Николай и в кариерата, и в амбициите, и във визията, и в маниерите си дори. Той стана и повод за първия голям скандал в пловдивската митрополия след идването на Николай, когато в жълт вестник излезе текст за интимна близост между владиката и викария на епархията тогава Антоний. Тогава от храма бе изгонена и жената, в чиято уста бяха сложени думи, които тя твърди, че не е изричала- Мирослава Маринова.

В последствие, след като бе изпратен за епископ в Смолян, Антоний получи от Тодор Батков лимузина Ауди А8, за да обхожда църковния си район, която в последствие влезе в автопарка на Николай Пловдивски. Антоний бе и сред спряганите фаворити за мястото на митрополит Кирил.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.