БългарияПод лупа

Лобито на Николай Пловдивски взе Западно- и Средноевропейска епархия

Довереникът на владиката Антоний стана митрополит


Антоний плътно до Николай във времето, когато бе епископ на Смолян
Лобито на Николай Пловдивски взе Западно- и Средноевропейска епархия. Довереникът на владиката- Антоний бе избран за митрополит с 10 гласа в Синодалния параклис „Св. цар Борис-Михаил Покръстител“ днес. Константийският епископ, който бе викарий във въпросната епархия, е сред най-близките до Николай хора. Именно пловдивският митрополит го пусна по стъпалата на църковната йерархия, като го прати за епископ в Смолян.  От там той се изстреля за Европа като помощник на митрополит Симеон, на чийто трон се качи днес. 

Самият Антоний е като проекция на Николай и в кариерата, и в амбициите, и във визията, и в маниерите си дори. Той стана и повод за първия голям скандал в пловдивската митрополия след идването на Николай, когато в жълт вестник излезе текст за интимна близост между владиката и викария на епархията тогава Антоний. Тогава от храма бе изгонена и жената, в чиято уста бяха сложени думи, които тя твърди, че не е изричала- Мирослава Маринова.

В последствие, след като бе изпратен за епископ в Смолян, Антоний получи от Тодор Батков лимузина Ауди А8, за да обхожда църковния си район, която в последствие влезе в автопарка на Николай Пловдивски. Антоний бе и сред спряганите фаворити за мястото на митрополит Кирил.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина