ДБГ: Правителството на Орешарски слиза до ново дъно

Под лупа

Партиите в парламента са в коалиция срещу справедливостта и гражданите, скочиха от партията на Кунева

Комунистите: Изборът на гражданина-олигарх за шеф на ДАНС е политически инфантилизъм

Image title
Партиите извън 42-ото Народно събрание скочиха яростно срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Политическите сили не крият възмущението си от явната сделка в новата Тройна коалиция. Изборът на Делян Певвски за председател на ДАНС е абсолютно неприемлив. България се превръща в място, където Европа никога не започва, смятат от Движение България на гражданите. Правителството на Пламен Орешарски не само не преодолява грешките на предишното управление, каквато беше грозната коалиция „Марковска“ между ГЕРБ, БСП и ДПС, но, напротив – то слиза до ново дъно.
С действията си Орешарски и парламентарното мнозинство показват, че изборите в България не се състояха, за да отговорят на очакванията на хората, а за да се овладеят службите. Те дават сигнал, че управлението в България е само и единствено, за да обслужва определени хора и кръгове и да поставя определени хора на властови позиции.
Навсякъде в цивилизования свят изборът на подобна позиция не се провежда по толкова непрозрачен и безцеремонен начин. Той изисква ясни критерии, няколко кандидати, изслушване на тези кандидати, максимална публичност.
Достатъчно дълго сме в Европейския съюз, за да знаем, че кандидатурите за шефове на службите се защитават с програма за развитието на тези служби и за поста обикновено се търсят хора с безупречна професионална репутация и опит.
Отново изглежда, че партиите в парламента са в коалиция срещу справедливостта и гражданите. След дни на циркове и излизане от пленарна зала, ГЕРБ също закъсняха да реагират. Време е опозицията да заеме мястото си. Ако това не направи въвтрешнопарламентарната опозиция, ще го направим ние, гражданите, е коментарът от партията на Кунева.

Комунистите също яростно се гмурнаха в днешния мегаскандал. Крайно левите застават категорично срещу действията на тройното правителство на БСП-ДПС-АТАКА, което прокара кандидатурата на гражданина-олигарх Пеевски за шеф на ДАНС!
Това е акт на груба политическа безотговорност и инфантилизъм. За пръв път в българската история етническа партия, която с цялата си политика разделя обществото на страната, поема в ръцете си националната сигурност. За пръв път представител на партия с доказано терористично минало ще управлява сигурността на България.
Властта на олигархията и монополите, която вече 23 години мачка Родината ни, с представители в 42-то Народно събрание партиите БСП, ГЕРБ, АТАКА и ДПС, зашлеви циничен шамар в лицето на българския Народ.
Ние, комунистите, винаги сме отстоявали работническата и интернационалната солидарност на обикновените хора по света. Тази наша позиция трябва да бъде припомнена, за да стане ясно – ние не сме срещу турците, арменците, ромите, руснаците, гърците и другите етноси, които с българския народ са съставна част от нашата нация. Ние сме срещу етнизирането на българската действителност, която се изроди в алчна политиканщина от страна на буржоазните политически партии.
Борбата за власт заслепява привържениците на пазарната икономика и капитализма. Техните представители от БСП, ГЕРБ, АТАКА и ДПС не осъзнават, че въжето, по което ходят, е пред скъсване, гласи част от съобщението на Съюз на комунистите в България и Че Гевара.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.