Новини

Все още може да се преброите електронно

Община Пловдив напомня на тези от Вас, които все още не са се преброили, за възможността в срок до 30.09.2021 г. /четвъртък/ да преброите себе си и семейството си електронно. За целта е необходимо да попълните онлайн преброителната карта на www.census2021.bg .

Попълването на картата е бързо и лесно – необходими са компютър, таблет или мобилен телефон, български документ за самоличност, ЕГН и валиден електронен адрес. Преброителната карта може да видите на следния адрес: https://census2021.bg/wp-content/uploads/2021/06/karta_jilishta_16str_obrazec.pdf .

Преброяването на населението и жилищния фонд е най-голямото статистическо изследване в страната ни през 2021 г., в резултат на него ще може да бъде събрана качествена и съпоставима информация за броя, демографската структура и социално-икономическите характеристики на населението и характеристики на сградния фонд и жилищните условия на домакинствата.

Данните от преброяването ще се използват в процеса на вземане на решения и при разпределяне на финансиране в различни области като образование, здравеопазване, социална защита и др., а също така ще бъдат в основата на разработването на национални и регионални политики.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина