В кръвните проби на Георги Семерджиев е установен метамфетамин

Новини Темида
Семерджиев

Пробите бяха взети с голямо закъснение – 30 часа след задържането на бившия футболист

Откриха метамфетамин в кръвните проби на Семерджиев, блъснал и убил двете млади момичета на бул. „Черни връх“ в София.

Той отказа да даде доброволно кръвни проби за алкохол и наркотици след ареста си вчера, както и всякакви проби от телесни течности. Ето защо беше необходимо процедурата да се изпълни принудително със съдебно  решение.

Първото обвинение срещу бившия футболист е по член 343, ал.3, т.Б от Наказателния кодекс – за причинено пътно-транспортно произшествие с две жертви – 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович, след което извършителят е избягал от мястото на инцидента. Предвиденото в закона наказание е от 5 до 20 години „лишаване от свобода“, когато случаят е особено тежък.

Второто и третото обвинение бяха обявени от заместник-градския прокурор на София Иво Илиев на 9 юли.

Четвъртото поред обвинение срещу бившия футболист е за притежание на наркотици, съобщиха от държавното обвинение. То му е повдигнато, след като при огледа на разполовения джип „Ауди Q7“, шофиран от Семерджиев, е открито малко количество метамфетамин.

Наркотикът е намерен в предната част на колата. Пак там – по скоростния лост, волана и шофьорската врата са открити и ДНК следи от 35-годишния мъж.

Източник: dir.bg

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.