ГрадътМненияНовиниОбщина Пловдив

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Работна среща за строителството на Околовръстното шосе на Пловдив се проведе в заседателната зала на Общината днес. В нея участваха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов, инж. Йордан Вълчев, член на Управителния съвет на АПИ, областният управител инж. Илия Зюмбилев, заместник-областният управител инж. Атанас Ташков, заместник-кметът по строителство, устройство на територията и общинска собственост инж. Тошо Пашов, представители на проектантите, на „Бизнесът за Пловдив“, на КЦМ, на общините „Родопи“ и „Марица“, собственици на имоти в района, както и всички, които имат отношение към изграждането на Околовръстния път на град Пловдив.

„Радвам се, че днес сме тук, за да обсъдим проекта за изграждане на Околовръстното шосе на Пловдив. Добрата новина е, че на дискусия преди дни, решихме голяма част от проблемите по проекта и това е благодарение на усилията на всички, които присъстват. Това ми дава надежда, че възможно най-скоро ще започне старта на строителството на Околовръстното шосе и в тази посока са насочени усилията на ръководството на Община Пловдив“, каза кметът Костадин Димитров.

Заместник-министър Николай Найденов посочи, че голяма част от спънките по проекта са преодолени при разговорите със заинтересованите страни.

„Взел съм присърце проекта за изграждане на Околовръстното шосе на Пловдив. За мен е важно, че след като години наред нищо не бе правено по него, сега представителите на всички институции заедно обсъждаме и решаваме проблемите. Работим с НКЖИ и много други министерства, за да ускорим строителството на Околовръстния път на Пловдив“, отбеляза заместник-министър Найденов.

По време на дискусията бяха дискутирани възможностите за изграждане на локални платна, свързаността на трасето с железопътната линия, както и със селскостопанските пътища.

Следващата среща е планирана за 23 април в Агенция „Пътна инфраструктура“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Е, какво ускоряват след като са насрочили следващата говорилня за след месец. С по една само седянка на месец ще дойде нова година без да са почнали с проектирането дори.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина