Новини

Убийството на двегодишно дете потресе Сърбия

Президентът на Сърбия Александър Вучич ще предложи на бъдещото правителство да разгледа възможността да се въведе отново смъртно наказание за най-тежките престъпления, пише OFFNews.

Вучич каза по повод убийството на двегодишната Данка Илич, което разтърси страната през последните десетина дни, че “ако някое деяние заслужава смъртно наказание, това е то.”

В интервю за проправителствената телевизия Информер Вучич припомни, че се е застъпил за връщане на смъртното наказание след двете масови стрелби през май миналата година, при които бяха убити общо 18 души.

Сръбският президент каза, че ще отправи предложението за смъртното наказание в писмена форма:

„Ще го изпратя на правителството на Сърбия, така че когато съставят правителството, нека помислят дали ще отправят предложение в парламента за промени и допълнения в Наказателния кодекс или не.“

След парламентарните избори в Сърбия през декември със съставянето на новото сръбско правителство е натоварен лидерът на Сръбската прогресивна партия и досегашен министър на отбраната Милош Вучевич. Смъртното наказание в Сърбия е отменено през 2002 г.

Сръбската полиция съобщи, че един от предполагаемите съучастници на убийците на двегодишното момиченце е починал в ареста от естествена смърт.

Прилошало му е в ранните часове и въпреки навременната реакция на полицейските служители и лекарите, които направили опит за реанимация, той починал в 3:10 часа, а съдебният лекар констатирал естествена смърт, съобщи днес полицията, цитирана от Танюг.

Двегодишната Данка Илич бе обявена за издирване на 26 март, след като изчезна в Банско поле, близо до източния сръбски град Бор. Тази седмица бяха арестувани двама души по подозрение, че са убили момиченцето.

Починалият в ареста е брат на единия от заподозрените за убийството на Данка. Той и баща му вчера бяха задържани за 48 часа по подозрение, че са помогнали за укриването на трупа на детето, който все още се издирва.

Полицията съобщи по-рано тази седмица, че Данка е починала, след като е била ударена от автомобил, а след удара тялото е било изхвърлено на сметище от хората в колата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина