Новини

Швейцария не е издавала книжка на Семерджиев

Семерджиев е криминално проявен с над 50 наказателни постановления

Интерпол Берн отговори на отправено от Дирекцията за международно оперативно сътрудничество (ДМОС) към МВР запитване, че не е издавана швейцарска шофьорска книжка на Георги Семерджиев.

В столицата час преди полунощ на 5 юли 35-годишният бивш футболист Семерджиев помете и уби на място с джипа си две жени. Това се случи на тротоара на кръстовището на булевардите „Арсеналски“ и „Черни връх“.

Началникът на отдел „Пътна полиция“ към СДВР Танчо Тенев каза пред Нова ТВ , че българската книжка на Семерджиев е била отнето през 2014 г. Вътрешният министър Бойко Рашков заяви по-късно на пресконференция, че книжката е била отнета по-рано – през 2005 г.

Шофьорът на колата-убиец е залавян шест пъти да шофира без книжка. Последният път е бил съвсем скоро – на 11 юни. Тогава бившият футболист е заловен от столични полицаи да шофира след употреба на наркотици. Отнето му е и швейцарското свидетелство за управление, което притежава.

„Същият водач след известно време слага фалшиви номера на автомобила и започва да се движи по улиците на София“, обясни тогава Тенчо Тенев.

По информация на Дневник обаче Семерджиев е избягал, докато униформените са правили справка на документите му. Така книжката е останала при полицаите, а след случая служителите на 7-мо Районно управление, в района на което е спрян, са го обявили за издирване.

Семерджиев е криминално проявен с над 50 наказателни постановления. В деня на катастрофата е шофирал без книжка, след като му я отнели на 11 юни, защото карал дрогиран. Задържан е от ГДБОП за черно тото през 2010 г. Задържан е и за разпространение на наркотици.

На 6 юли в ДМОС е получено запитване от Главна дирекция „Национална полиция“ с молба за спешна проверка на книжката на Семерджиев.

Оправено е спешно запитване до Интерпол Берн, като е предоставена и наличната информация за задържания бивш футболист. Ден по-късно – на 7 юли, е получен отговор от швейцарските власти, в който се посочва, че Семерджиев не е регистриран в националната база данни на страната за притежатели на свидетелство на управление на МПС.

Той няма валидна шофьорска книжка (настояща или предишна), издадена от швейцарските власти. Информацията е предоставена на 8 юли.

Не е ясно защо след залавянето му с фалшивата швейцарска книжка на 11 юни до фаталната катастрофа – на 5 юли, няма запитване от МВР до Интерпол Берн дали страната е издавала свидетелство на управление на МПС на Семерджиев.

Източник: offnews.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина