Новини

Руснаците бягат на талази, за да не ги пратят на фронта

Масовото изнасяне на руснаци, подлежащи на мобилизация, продължава с интензивни темпове

Снощи опашките от автомобили, чакащи да напуснат „руския свят“ и да влязат във „вражеска“ Финландия, достигнаха 50 километра дължина, пише offnews. Същото е и на границата между Русия и Грузия. Там желаещите да се спасят от обявената от президента Путин „частична“ мобилизация бяха толкова много, че на ГКПП-тата настана истински хаос. Подобна е картината и на пунктовете с Казахстан.

Възможностите за спасение от изпращането на фронта не са никак много. Прибалтийските републики и Полша не пускат руснаци. Същата мярка вероятно ще бъде предприета и от Финландия, която в момента допуска граждани на РФ с издадени шенгенски визи. Затова руските мъже, които не искат да воюват, са принудени да изберат дори и екзотични дестинации за бягство като Беларус, чийто диктатор Александър Лукашенко е верен съюзник на Путин, и дори Монголия.

Днес на московското летище Внуково има огромни опашки от хора, чакащи да заминат в чужбина. Почти всички „пътуващи“ са млади мъже, които още не са прибрани от руските военкомати.

Снимки: offnews.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина